Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Procedure voor Sprongprijs 2001 van start

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Procedure voor Sprongprijs 2001 van start

Het Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling (NIDO) roept ook dit jaar bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen op voorstellen in te dienen voor een programma waarbinnen een sprong naar duurzame ontwikkeling wordt gerealiseerd. Om in aanmerking te komen voor de Sprongprijs 2001 moeten deze voorstellen vóór 20 april aanstaande ingediend zijn bij het NIDO.

Van een sprong is volgens het NIDO sprake als op een bepaald terrein een trendbreuk ontstaat in de huidige manier van denken en werken zodanig dat er een structurele koppeling gelegd wordt tussen economische groei en verbetering van de ecologische en sociale kwaliteit van de leefomgeving. Het programmavoorstel dat het meest kansrijk is om een dergelijke sprong te realiseren, wint de Sprongprijs 2001. Dit houdt in dat het programma onder verantwoordelijkheid van het NIDO in uitvoering wordt genomen. Voor de ondersteuning van deze uitvoering is een bedrag van 1 miljoen gulden beschikbaar.

Naast het Sprongprijs-programma stelt het NIDO jaarlijks drie programma's vast waarvan de looptijd maximaal drie jaar bedraagt. De programma's dragen alle bij aan het samenwerkingsproces van bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen dat gericht is op verankering van duurzame ontwikkeling in toekomstige maatschappelijke trends. De programma's die zich in 2001 in de uitvoeringsfase bevinden, staan in het teken van de omslag van financieel naar duurzaam rendement, van duurzame logistiek, van wonen, leven en werken, en van de waarden van water.

Na 20 april aanstaande worden de ingediende voorstellen beoordeeld, waarna in juni maximaal drie genomineerden bekendgemaakt worden.

Zie ook www.nido.nu.

13 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie