Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA vindt uitspraken Brinkhorst over vee schaamteloos

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Minister Brinkhorst moet zich schamen voor uitspraken over leefomstandigheden van vee (13 Mar 2001)

Tweede Kamerlid Theo Meijer vindt niet dat de boeren zich moeten schamen voor de omstandigheden waaronder hun dieren leven. Minister Brinkhorst (landbouw) zou zich juist moeten schamen, en wel voor zijn uitspraak dat de boeren zich al jarenlang niet meer schamen voor de slechte leefomstandigheden van hun dieren. Met zijn uitspraken wilde de minister de schaamte terug in de veehouderij brengen.

Meijer: "Boeren investeren heel veel geld in dierenwelzijn. Iedereen in de sector maakt zich grote zorgen over mond- en klauwzeer en BSE. En dan komt Brinkhorst met dit soort uitspraken."

Theo Meijer vindt de uitspraken van minister Brinkhorst: "echt van de zotte. Het is een stoot onder de gordel." Volgens Meijer weet Brinkhorst niet waarover hij praat en jaagt hij de boeren nog meer tegen zich in het harnas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie