Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft Visio 2002 nu beschikbaar voor evaluatie

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Visio 2002 nu beschikbaar voor evaluatie

Eerste Microsoft-versie van Visio heeft nog meer visuele kracht en is beter geïntegreerd met de overige Microsoft-technologie

Schiphol-Rijk, 13 maart 2001 - De bètaversie van de diagram- en ontwerpsoftware Microsoft Visio 2002 is beschikbaar voor evaluatie. In mei zal de definitieve Engelse versie van de software op de markt komen. De Nederlandse versie wordt in augustus verwacht. Microsoft Visio 2002 is de eerste door Microsoft ontwikkelde versie van het product sedert de overname van Visio Corporation door Microsoft in januari 2000. Microsoft heeft de visuele kracht van Visio versterkt, de productlijn gestroomlijnd en de software op een dieper niveau geïntegreerd met Microsoft Office en andere Microsoft-technologieën. Microsoft Visio 2002 bevat een reeks nieuwe functies die voor verschillende soorten gebruikers waardevol kunnen zijn en die het product toegankelijker maken voor diverse organisaties.

"Wij hebben onze uiterste best gedaan om Visio 2002 te voorzien van nog helderder grafische middelen waarmee professionals hun werk kunnen visualiseren en uitleggen aan anderen," aldus Ted Johnson, vice president van Microsoft's Business Tools Division en medeoprichter van Visio Corporation. "We hebben ook grote vooruitgang geboekt om Visio beter te laten samenwerken met de Microsoft-producten die onze klanten reeds gebruiken. Hierdoor wordt het product nog gemakkelijker inzetbaar voor bedrijven en organisaties."

Strakke integratie met het Internet
Met Visio 2002 heeft Microsoft de algemene grafische kwaliteit en de visuele kracht sterk verbeterd: lijnen en tekst zijn strakker; kleuren zijn levendiger en diagrammen zijn nu ook op een beeldscherm zeer helder waarneembaar. Nieuw is verder dat de gebruiker afbeeldingen afkomstig van bronnen zoals een scanner of een digitale camera, evenals de Clip Organizer van Microsoft Office XP, in Visio kan importeren en bewerken. De nauwere integratie met het Internet maakt het mogelijk externe afbeeldingen snel te vinden en aan het document toe te voegen. Publicatie van Visio-diagrammen op het web is zeer eenvoudig, waarbij de gegevens van elke 'shape' (schematische weergave van een object of proces) zichtbaar worden met een muisklik.

Aansluiting op Microsoft-technologie
Hoewel Visio geen onderdeel is van Microsoft Office, bevat het product toch veel kenmerken die gebruikers kennen van de Office-applicaties. Corresponderende eigenschappen zijn onder andere: gepersonifieerde menu's, automatische spellingcontrole, AutoCorrect, sneltoetsen, alsmede de help- en taakvensters van Office XP. Het product kent ook reeds de nieuwe Office XP-interface. Klanten die bekend zijn met de Microsoft Office-applicaties kunnen meteen aan de slag met Visio. Wanneer een gebruiker een Visio-diagram in Microsoft Office-applicaties zoals Word en PowerPoint plaatst, verschijnt een menubalk met de tools die nodig zijn om de diagrammen te bewerken binnen het document. Het aanpassen van diagrammen in Word-documenten en PowerPoint-presentaties is daarmee eenvoudiger dan ooit. Visio ondersteunt daarnaast ook Microsoft Project, Excel, Windows Active Directory Service, Exchange Server en SQL Server.

Visual Studio ontwikkelsysteem
"Gebruiksvriendelijke en geïntegreerde visuele tools zijn een belangrijk onderdeel van het communicatie-arsenaal waar professionals over moeten kunnen beschikken," aldus Amy Wohl, president van Wohl Associates. "Visio maakt het mogelijk om nieuwe concepten, ideeën en complexe materie te communiceren met heldere ondersteunende afbeeldingen die eenvoudig kunnen worden gereproduceerd en aangepast. Deze zakelijke visuele tools verhogen de waarde van communicatie en garanderen dat iedereen begrijpt waar het over gaat."

Twee varianten
In reactie op feedback van klanten, heeft Microsoft de Visio-productlijn gestroomlijnd. Visio 2002 wordt geleverd in twee varianten - Visio Standard en Visio Professional - in plaats van de vier varianten van de voorganger. Additionele tools zijn beschikbaar als uitbreiding bij de twee Visio-varianten. Visio Standard is een intuïtieve applicatie waarmee professionals diagrammen, flowcharts, organisatiemodellen en timelines kunnen ontwerpen. Visio Professional biedt veelomvattende teken- en ontwerpfunctionaliteit voor meer technische gebruikers onder wie IT-professionals, ingenieurs, facility managers en software-ontwikkelaars.

Visio Professional vervangt Visio 2000 Technical Edition en Visio 2000 Professional Edition. Het bevat alle 'shapes' en oplossingen die in deze edities beschikbaar waren inclusief diverse uitbreidingen. Door de samenvoeging kunnen klanten nu met één oplossing hun behoefte aan tools voor technisch ontwerpen dekken. Met Visio Professional kunnen professionals netwerken, databasestructuren, software applicaties, websites en vloerindelingen ontwerpen, evenals schema's van industriële processen, elektrische circuits en mechanische toepassingen.

De uitgebreide tools voor het ontwerpen van netwerkdiagrammen die beschikbaar zijn in de huidige Visio 2000 Enterprise Edition, komen nu beschikbaar als 'Microsoft Visio Enterprise Network Tools', een uitbreiding bij Visio Professional 2002. Enterprise Network Tools stellen gebruikers in staat om geavanceerde functies te vervullen zoals het automatisch tekenen van netwerkdiagrammen en het automatisch documenteren van directory structuren, waaronder Active Directory, Novell Directory Services (NDS) en Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). De bètaversie van de Enterprise Network Tools-uitbreiding zal binnen enkele maanden beschikbaar komen voor evaluatie.

Website
Een verdere ondersteuning van Microsoft Viso Professional is het Visio Network Center, een website die abonnees toegang zal bieden tot nieuwe en geüpdate Visio-oplossingen. De website zal onder meer 'shapes' van nieuwe netwerkapparatuur en nieuwe netwerkdocumentatie bevatten, waarmee netwerkprofessionals hun schema's van netwerken en directory structuren ontwerpen. Bij de aanschaf van de Visio Enterprise Network Tools-uitbreiding is een abonnement van één jaar op het Visio Network Center inbegrepen.

Visual Studio.NET
De geavanceerde oplossingen voor het modelleren van databases en software die op dit moment beschikbaar zijn in Visio 2000 Enterprise Edition, zullen later dit jaar beschikbaar komen in Microsoft Visual Studio.NET. Hiertoe behoort onder andere de mogelijkheid om vanuit een grafisch ontwerp met forward-engineering te komen tot een daadwerkelijke databasestructuur of softwarecode.

Visio 2002 biedt meer flexibiliteit voor bedrijven die maatwerkoplossingen op basis van Visio willen bouwen. Een nieuw op XML-gebaseerd bestandsformaat, ondersteuning van het Component Object Model (COM) en tenslotte een nieuw uitgebreid objectmodel ondersteunen de applicatieontwikkeling. Het XML-bestandsformaat maakt het mogelijk om ieder gewenst element van een Visio-diagram te importeren of te exporteren.

Eenvoudig beheer
Voor IT-managers is Visio 2002 eenvoudiger te implementeren en te beheren, ongeacht de omvang en geografische locatie van het bedrijf. Implementatie en onderhoud zijn niet alleen eenvoudiger geworden dankzij de stroomlijning van de productlijn, maar ook dankzij nieuwe implementatie- en beheertools. Zo heeft Microsoft ondersteuning toegevoegd voor onbewaakte installatie met behulp van Systems Management Server (SMS). Visio 2002 is verder volledig compatibel met Microsoft Installer (MSI)-technologie, die maatwerkinstallaties en on-demand installatie mogelijk maakt. Tenslotte bevat Visio 2002 een nieuwe beveiliging die ontbrekende of beschadigde bestanden automatisch ontdekt en repareert.

Het implementeren van Visio 2002 in verschillende landen en taalgebieden is eveneens eenvoudiger geworden. Dertien talen worden ondersteund: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Braziliaans Portugees, Nederlands, Zweeds, Deens, Japans, Koreaans en Chinees.

Bèta beschikbaarheid
De bèta-versie van Visio 2002 is nu beschikbaar voor evaluatie en het plannen van implementaties. De finale versie van het product komt beschikbaar in mei 2001. Op dat moment zullen ook de prijzen van de productvarianten bekend worden gemaakt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie