Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Microsoft Visio 2002 nu beschikbaar voor evaluatie

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Visio 2002 nu beschikbaar voor evaluatie

Eerste Microsoft-versie van Visio heeft nog meer visuele kracht en is beter geïntegreerd met de overige Microsoft-technologie

Schiphol-Rijk, 13 maart 2001 - De bètaversie van de diagram- en ontwerpsoftware Microsoft Visio 2002 is beschikbaar voor evaluatie. In mei zal de definitieve Engelse versie van de software op de markt komen. De Nederlandse versie wordt in augustus verwacht. Microsoft Visio 2002 is de eerste door Microsoft ontwikkelde versie van het product sedert de overname van Visio Corporation door Microsoft in januari 2000. Microsoft heeft de visuele kracht van Visio versterkt, de productlijn gestroomlijnd en de software op een dieper niveau geïntegreerd met Microsoft Office en andere Microsoft-technologieën. Microsoft Visio 2002 bevat een reeks nieuwe functies die voor verschillende soorten gebruikers waardevol kunnen zijn en die het product toegankelijker maken voor diverse organisaties.

"Wij hebben onze uiterste best gedaan om Visio 2002 te voorzien van nog helderder grafische middelen waarmee professionals hun werk kunnen visualiseren en uitleggen aan anderen," aldus Ted Johnson, vice president van Microsoft's Business Tools Division en medeoprichter van Visio Corporation. "We hebben ook grote vooruitgang geboekt om Visio beter te laten samenwerken met de Microsoft-producten die onze klanten reeds gebruiken. Hierdoor wordt het product nog gemakkelijker inzetbaar voor bedrijven en organisaties."

Strakke integratie met het Internet
Met Visio 2002 heeft Microsoft de algemene grafische kwaliteit en de visuele kracht sterk verbeterd: lijnen en tekst zijn strakker; kleuren zijn levendiger en diagrammen zijn nu ook op een beeldscherm zeer helder waarneembaar. Nieuw is verder dat de gebruiker afbeeldingen afkomstig van bronnen zoals een scanner of een digitale camera, evenals de Clip Organizer van Microsoft Office XP, in Visio kan importeren en bewerken. De nauwere integratie met het Internet maakt het mogelijk externe afbeeldingen snel te vinden en aan het document toe te voegen. Publicatie van Visio-diagrammen op het web is zeer eenvoudig, waarbij de gegevens van elke 'shape' (schematische weergave van een object of proces) zichtbaar worden met een muisklik.

Aansluiting op Microsoft-technologie
Hoewel Visio geen onderdeel is van Microsoft Office, bevat het product toch veel kenmerken die gebruikers kennen van de Office-applicaties. Corresponderende eigenschappen zijn onder andere: gepersonifieerde menu's, automatische spellingcontrole, AutoCorrect, sneltoetsen, alsmede de help- en taakvensters van Office XP. Het product kent ook reeds de nieuwe Office XP-interface. Klanten die bekend zijn met de Microsoft Office-applicaties kunnen meteen aan de slag met Visio. Wanneer een gebruiker een Visio-diagram in Microsoft Office-applicaties zoals Word en PowerPoint plaatst, verschijnt een menubalk met de tools die nodig zijn om de diagrammen te bewerken binnen het document. Het aanpassen van diagrammen in Word-documenten en PowerPoint-presentaties is daarmee eenvoudiger dan ooit. Visio ondersteunt daarnaast ook Microsoft Project, Excel, Windows Active Directory Service, Exchange Server en SQL Server.

Visual Studio ontwikkelsysteem
"Gebruiksvriendelijke en geïntegreerde visuele tools zijn een belangrijk onderdeel van het communicatie-arsenaal waar professionals over moeten kunnen beschikken," aldus Amy Wohl, president van Wohl Associates. "Visio maakt het mogelijk om nieuwe concepten, ideeën en complexe materie te communiceren met heldere ondersteunende afbeeldingen die eenvoudig kunnen worden gereproduceerd en aangepast. Deze zakelijke visuele tools verhogen de waarde van communicatie en garanderen dat iedereen begrijpt waar het over gaat."

Twee varianten
In reactie op feedback van klanten, heeft Microsoft de Visio-productlijn gestroomlijnd. Visio 2002 wordt geleverd in twee varianten - Visio Standard en Visio Professional - in plaats van de vier varianten van de voorganger. Additionele tools zijn beschikbaar als uitbreiding bij de twee Visio-varianten. Visio Standard is een intuïtieve applicatie waarmee professionals diagrammen, flowcharts, organisatiemodellen en timelines kunnen ontwerpen. Visio Professional biedt veelomvattende teken- en ontwerpfunctionaliteit voor meer technische gebruikers onder wie IT-professionals, ingenieurs, facility managers en software-ontwikkelaars.

Visio Professional vervangt Visio 2000 Technical Edition en Visio 2000 Professional Edition. Het bevat alle 'shapes' en oplossingen die in deze edities beschikbaar waren inclusief diverse uitbreidingen. Door de samenvoeging kunnen klanten nu met één oplossing hun behoefte aan tools voor technisch ontwerpen dekken. Met Visio Professional kunnen professionals netwerken, databasestructuren, software applicaties, websites en vloerindelingen ontwerpen, evenals schema's van industriële processen, elektrische circuits en mechanische toepassingen.

De uitgebreide tools voor het ontwerpen van netwerkdiagrammen die beschikbaar zijn in de huidige Visio 2000 Enterprise Edition, komen nu beschikbaar als 'Microsoft Visio Enterprise Network Tools', een uitbreiding bij Visio Professional 2002. Enterprise Network Tools stellen gebruikers in staat om geavanceerde functies te vervullen zoals het automatisch tekenen van netwerkdiagrammen en het automatisch documenteren van directory structuren, waaronder Active Directory, Novell Directory Services (NDS) en Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). De bètaversie van de Enterprise Network Tools-uitbreiding zal binnen enkele maanden beschikbaar komen voor evaluatie.

Website
Een verdere ondersteuning van Microsoft Viso Professional is het Visio Network Center, een website die abonnees toegang zal bieden tot nieuwe en geüpdate Visio-oplossingen. De website zal onder meer 'shapes' van nieuwe netwerkapparatuur en nieuwe netwerkdocumentatie bevatten, waarmee netwerkprofessionals hun schema's van netwerken en directory structuren ontwerpen. Bij de aanschaf van de Visio Enterprise Network Tools-uitbreiding is een abonnement van één jaar op het Visio Network Center inbegrepen.

Visual Studio.NET
De geavanceerde oplossingen voor het modelleren van databases en software die op dit moment beschikbaar zijn in Visio 2000 Enterprise Edition, zullen later dit jaar beschikbaar komen in Microsoft Visual Studio.NET. Hiertoe behoort onder andere de mogelijkheid om vanuit een grafisch ontwerp met forward-engineering te komen tot een daadwerkelijke databasestructuur of softwarecode.

Visio 2002 biedt meer flexibiliteit voor bedrijven die maatwerkoplossingen op basis van Visio willen bouwen. Een nieuw op XML-gebaseerd bestandsformaat, ondersteuning van het Component Object Model (COM) en tenslotte een nieuw uitgebreid objectmodel ondersteunen de applicatieontwikkeling. Het XML-bestandsformaat maakt het mogelijk om ieder gewenst element van een Visio-diagram te importeren of te exporteren.

Eenvoudig beheer
Voor IT-managers is Visio 2002 eenvoudiger te implementeren en te beheren, ongeacht de omvang en geografische locatie van het bedrijf. Implementatie en onderhoud zijn niet alleen eenvoudiger geworden dankzij de stroomlijning van de productlijn, maar ook dankzij nieuwe implementatie- en beheertools. Zo heeft Microsoft ondersteuning toegevoegd voor onbewaakte installatie met behulp van Systems Management Server (SMS). Visio 2002 is verder volledig compatibel met Microsoft Installer (MSI)-technologie, die maatwerkinstallaties en on-demand installatie mogelijk maakt. Tenslotte bevat Visio 2002 een nieuwe beveiliging die ontbrekende of beschadigde bestanden automatisch ontdekt en repareert.

Het implementeren van Visio 2002 in verschillende landen en taalgebieden is eveneens eenvoudiger geworden. Dertien talen worden ondersteund: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Braziliaans Portugees, Nederlands, Zweeds, Deens, Japans, Koreaans en Chinees.

Bèta beschikbaarheid
De bèta-versie van Visio 2002 is nu beschikbaar voor evaluatie en het plannen van implementaties. De finale versie van het product komt beschikbaar in mei 2001. Op dat moment zullen ook de prijzen van de productvarianten bekend worden gemaakt.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...