Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Contract Nokia en Exodus Communications voor VPN Gateways

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nokia en Exodus Communications tekenen contract voor levering VPN Gateways

Nokia en Exodus Communications tekenen een contract voor de levering van CC2500 dedicated VPN-Gateways aan de wereldwijde datacenters van Exodus.

Leidschendam, 13 maart 2001 - Nokia (NYSE : NOK) heeft de ondertekening bekendgemaakt van een contract voor de levering van zijn nieuwe dedicated VPN-gateways van de CC-familie aan Exodus Communications. Exodus zal de nieuwe familie VPN-gateways van Nokia inschakelen in clusters met hoge beschikbaarheid, als antwoord op de behoeften van de klanten die hun strategische toepassingen onderbrengen in een of meer van zijn Internet Data Centers.

Om het hosting-aanbod van zijn Internet Data Centers te versterken, was Exodus Communications op zoek naar een VPN-oplossing die zowel betrouwbaar als flexibel en schaalbaar moest zijn. De nieuwe familie van dedicated VPN-gateways van Nokia - die Exodus reeds voor de beveiliging van zijn eigen interne netwerk gebruikte - kwam volledig met die behoeften overeen. Dankzij haar unieke, gepatenteerde IP Clustering-technologie, haar hoge prestaties, haar mogelijkheden voor gecentraliseerd beheer en haar ondersteuning van de standaarden van de sector, beantwoordde de oplossing van Nokia aan de criteria van Exodus en ging ze zelfs verder, ook op het vlak van de "failover" van actieve sessies en de dynamische spreiding van de belasting.

Exodus heeft zich reeds meer dan honderd dedicated CC2500 VPN-gateways van Nokia aangeschaft, naast meer dan duizend dedicated firewall-platformen van Nokia.

De ingenieurs van Exodus waren bijzonder onder de indruk van het vermogen van de gateway van Nokia om na een gesimuleerde uitval zeer snel weer op volle kracht te starten. "Onze klanten verwachten dat de diensten die wij leveren altijd beschikbaar zijn wanneer zij ze nodig hebben," zegt Frank Shuman, Vice President van Exodus Communications. "Na strenge tests heeft het VPN-product van Nokia, vergeleken met andere oplossingen op de markt, getoond dat het echt eenvoudig te gebruiken is en indrukwekkende prestaties levert, en vooral dat het uitzonderlijk betrouwbaar is."

Deze indrukken van Exodus worden gestaafd door de uitstekende resultaten die het nieuwe product in de Amerikaanse gespecialiseerde pers heeft gepubliceerd. Zo verschenen in het decembernummer 2000 van het tijdschrift Network World testresultaten die de schitterende prestaties van het VPN-product van Nokia bewijzen.
De snelle "failover" en de efficiënte spreiding van de belasting hebben de dedicated VPN-gateway van Nokia de eerste plaats opgeleverd in een vergelijkende test die door Network World werd gepubliceerd. Nokia heeft de "World Class Award" van Network World gewonnen, omdat het als enige de strenge tests van de "Network World Alliance" heeft doorstaan en "de beste combinatie biedt van functies voor hoge beschikbaarheid en de spreiding van de belasting".

Exodus Communications
Exodus Communications is de grootste leverancier ter wereld van complexe Internet-hostingdiensten voor ondernemingen met strategische Internettoepassingen. Het bedrijf presenteert geavanceerde oplossingen voor het beheer van systemen en netwerken, samen met een volledig dienstengamma voor de optimalisering van de prestaties van de websites van zijn klanten. Exodus beschikt over een wereldwijd netwerk van Internet Data Centers in Noord-Amerika, Europa en Pacific Azië. De website van het bedrijf vindt u op het adres: www.exodus.net

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobilofoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

Voor meer informatie:
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst
Jacqueline Schakenraad
Tel +44.7788.145460 Tel: +32 3
466 01 88
E-mail:
jacqueline@leads-united.be
<>

Foto's zijn verkrijgbaar bij Leads United.


Leads United
The Engine for Business Communication
Jacqueline Schakenraad
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie