Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Aartsen en Benschop over toekomst Europa

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=410862Van Aartsen en Benschop over toekomst Europa

Het debat over de
toekomst van Europa
staat volgende week centraal voor zowel minister van Aartsen als staatssecretaris Benschop. Dat debat bouwt voort op de conclusies van de Europese Raad van Nice. Daar hebben de Europese regeringsleiders afgesproken een discussie te voeren die inmiddels bekend staat als 'het debat over de toekomst van Europa'.

Minister van Aartsen spreekt dinsdag 13 maart voor het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken over 'Europe and its citizens'. Staatssecretaris Benschop voert op 14 maart s'avonds een openbare discussie met genodigden in Felix Meritis, Amsterdam.

Centraal in dit debat staan vragen als: wat verwacht men van de agenda van de Europese Unie? Welke rol moet de EU spelen naast de nationale overheden? Welke waarden dient de EU na te streven? Welke invulling moet democratie op Europees niveau krijgen naast het nationale en regionale niveau? En hoe bereiken we dat deze democratie niet alleen op papier leeft? Hoe zorgen we ervoor dat Europees beleid voorziet in behoeften van de burgers van Europa? Wat betekent de uitbreiding van de EU in dit verband?

De huidige en toekomstige voorzitter van de raad van ministers van de EU, de Zweedse premier Persson en de Belgische premier Verhofstadt, gaven daarvoor vandaag in Brussel samen met Europese Commissie voorzitter Prodi een formele aftrap.

Nadere informatie en documentatie over toekomst Europa debat via www.europa-interactief.nl
en
europa.eu.int/futurum


- Toespraak minister van Aartsen: NGIZ, Clingendael, 13 maart, 17.30u. Nadere informatie: Bas Brusche, tel 070 384 6786, gsm 065 5128 9006. Tekst van de toespraak zal ook te vinden zijn onder
www.minbuza.nl


- Discussie-bijeenkomst staatssecretaris Benschop, 14 maart, 19.45u, Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam, tel 020 626 2321. Aanmeldingen: Astrid Vooijs, Ministerie van Buitenlandse Zaken, tel 070 348 4184. Nadere informatie: Floris van Hövell (woordvoerder staatssecretaris), tel 070 348 5417, gsm 065 128 9656.

===

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie