Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV onderwijs begint aktie Eén miljard is een goede start

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Eén miljard is een goede start
Regio Noord - (groningen@fnv.nl)

Het gaat niet goed met het onderwijs, sterker: de nood is zeer hoog. De onderwijsbond AOb vindt dat er structureel veel meer geld moet komen voor het onderwijs. In 2001 minstens 1 miljard. De politiek moet voor het overleg over de Voorjaarsnota een duidelijk signaal krijgen. Daarom wordt in alle onderwijssectoren opgeroepen in actie te komen en het werk een halve dag neer te leggen. In Noord-Nederland zijn op 13 maart vanaf 13.00 uur negen actie registratieplaatsen ingericht.

Nood zeer hoog
Het gaat goed met Nederland. Het gaat goed met de inkomsten van de overheid en met het niveau van de uitgaven. Maar het gaat niet goed met het onderwijs, sterker: de nood is zeer hoog. De afgelopen vette jaren heeft de sector er weinig structureel geld bij gekregen om de problemen aan te pakken. En nu, aan de vooravond van het overleg over de voorjaarnota spreken politici over mindere economische tijden en minder ruimte voor investeringen in de collectieve sector. Zo meteen veegt het kabinet onder dat mom extra geld voor het onderwijs van tafel!


1 Miljard
De AOb roept allang dat er structureel veel meer geld moet komen voor het onderwijs. Vorige Prinsjesdag presenteerde de bond minister Hermans 'de rekening' van het onderwijs: 17,9 miljard zijn de komende jaren nodig om de onderwijssector kwalitatief op peil te brengen . Tijdens zijn Congres december jl. legde de AOb een duidelijke eis bij de politiek op tafel: in 2001 minstens 1 miljard extra voor onderwijs. De bond heeft aangekondigd dat hij uit het overleg met het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen zal stappen, als deze eis niet wordt ingewilligd, en tot vormen van actie zal overgaan.

Doe mee
Alleen een krachtig signaal van de mensen uit het onderwijs kan de politiek op het juiste spoor zetten en daarom worden u en uw collega's in alle sectoren opgeroepen deze actie te steunen en het werk een halve dag neer te leggen en u te laten registreren bij de dichtstbijzijnde registratieplaats.

Actie registratieplaatsen in Noord-Nederland
Groningen 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur
= Groningen,
AOb-rayonkantoor,
L. Springerlaan 27

= Winschoten
Dollard College
Locatie Mr.D.U.
Stikkerlaan 4

Friesland 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur
= Leeuwarden,
hotel Onder de Luifel,
Stationsweg 6,
spreker Jacques Tichelaar v.a. 15.30 uur forumdiscussie met J. Wiegers (directie Singelland College) en R. Limper (directeur VOO)

= Drachten,
restaurant `t Smelnehûs,
Moleneind NZ 14

= Sneek,
restaurant Hanenburg,
Wijde Noorderhorne 2

Drenthe 13 maart van 13.00 tot 17.00 uur
= Assen,
hotel De Jonge,
Brinkstraat 85

= Meppel,
FNV-gebouw,
Kleine Oever 2

= Emmen,
Abvakabo-gebouw,
Baander 61

= Hoogeveen,
Hotel Tulip Inn,
Mathijsenstraat 1

Nadere informatie
(Rayon.noord@aob.nl) (Rayon Noord AOb)
Actietelefoon: tel. 030-2989850.
www.onderwijsactie.nl (Meer informatie op de speciale actiesite van de AOb)

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie