Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven e.o.: controles

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-03-2001
1e persbericht 13 maart 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Maandagmiddag tussen 14.16 en 15.45 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Alberdingk Thijmlaan. Van de 280 gecontroleerde voertuigen reden er 37 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.


- Van 16.40 tot 18.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Neushoornstraat. 38 van de 540 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.


- Tussen 19.55 en 21.15 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Rode Kruislaan. 22 van de 270 voertuigen reden er sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u.

Helmond: Aanranding
Op de Houtse Parallelweg is dinsdagavond omstreeks 18.00 uur, een 15-jarig meisje aangerand. Het slachtoffer fietste over de Houtse Parallelweg en werd plotseling door een, haar achteropkomende fietser, onzedelijk betast. Het betrof een blanke man van ongeveer 25 jaar oud, smal postuur, ongeveer 25 jaar, onverzorgd uiterlijk, gekleed in een beige spijkerbroek en een zwart leren jack en op zijn hoofd een zwart gebreide muts. De man had een bos bloemen bij zich. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Helmond: Man verdacht van het lastigvallen van vrouwen Dinsdag om 0.05 uur is een 31-jarige Helmonder in zijn woning aangehouden. De man is aangehouden na een onderzoek. Hij wordt ervan verdacht dat hij in de afgelopen maanden een 26-jarige Helmondse vrouw lastig heeft gevallen. De vrouw kreeg steeds seksueelgetinte briefjes in haar brievenbus. Ook kwam hij vaak s nachts aan de deur. Zij kende de man niet. Hij is ook eens s nachts de woning binnengedrongen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. In het verleden zijn er meer van soortgelijke gevallen gemeld. Er wordt nagegaan of hij hiervoor in aanmerking komt.

Son: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagavond 20.15 uur en dinsdagmorgen 4.15 uur is ingebroken in een bedrijf aan de 4300. Men kwam het pand binnen door verbreking van een raam in een roldeur. Uit het bedrijf zijn twee computers, een printer, een scanner en een kopieerapparaat, weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Dinsdagmorgen omstreeks 4.00 uur is ingebroken in een horecabedrijf aan de Leenderweg. Men kwam het pand binnen door verbreking van een deur. Uit het bedrijf is een kleine hoeveelheid muntgeld weggenomen uit de gokkast. Korte tijd later, om 4.16 uur, zijn op De Vest een 20-jarige en een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden. Bij controle bleek dat in de auto handschoenen lagen alsmede een groot mes en een schroevendraaier. Tevens werd er een kleine hoeveelheid muntgeld aangetroffen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De aangetroffen goederen zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Veldhoven: Aanhouding na mishandeling
Maandagmorgen om 10.50 uur is op de Zoestraat een 13-jarige inwoonster van Veldhoven aangehouden. Op het politiebureau aan de Geer zijn maandagmiddag om 16.14 uur en om 16.53 een 13-jarige en een 14-jarige inwoonster van Veldhoven aangehouden. De drie meisjes worden verdacht van mishandeling van een 12-jarig meisje op vrijdag 9 maart op het Heikantsepad. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Verdachte beroving aangehouden
Maandagmiddag is op het politiebureau in Woensel een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij op woensdagmiddag 7 maart op de Lange Kruisweg een 16-jarige Eindhovenaar van zijn bromscooter heeft beroofd. De eigenaar van de scooter werd bedreigd met een mes. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Geroofde tas compleet teruggevonden
Een 76-jarige Veldhovense vrouw is maandag tussen 19.00 en 19.30 uur op de Kapteijnlaan van haar handtas beroofd. Twee jongens duwden haar en trokken de tas uit haar hand. Zij kwam niet ten val. De tas werd later in een brandgang van de Amstelhof teruggevonden. Alles, ook fl. 600,=, zat nog in de tas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie