Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: steunfraude

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 13-03-2001
Persberichten district Sittard
Dinsdag, 13 maart 2001

District Sittard

Sittard; steunfraude
De gemeente Sittard/Geleen heeft bij de politie aangifte gedaan van steunfraude door een 53-jarige inwoonster uit Sittard. De vrouw wordt ervan verdacht sedert 1992 tot eind vorig jaar een samenlevingsrelatie te hebben verzwegen terwijl zij een steunuitkering als alleenstaande kreeg en aldus onterecht een uitkering te hebben gekregen van totaal ruim fl. 195.000,-. De sociale recherche van de gemeente maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sittard; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Janekers Vaart in Sittard. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Het is niet bekend of er iets / wat er is gestolen.
Vanmorgenvroeg, omstreeks 05.30 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijf/kantoor aan de Swentiboldstraat in Sittard. Inbrekers hebben een raam vernield en niet duidelijk is of er iets / wat er precies is gestolen, dat wordt nog nagekeken.

Geleen; tips
Naar aanleiding van de uitzending afgelopen maandagavond en vandaag (herhaling) van het Avro TV-programma Opsporing Verzocht, heeft de politie totaal vier tips binnegekregen. Die vier tips kwamen gisteravond meteen na de uitzending bij de politie binnen. Alle binnengekomen tips worden momenteel nagetrokken / onderzocht. Twee tips merkt de politie als zeer bruikbaar aan.
Opsporing verzocht besteedde maandagavond (vanmiddag herhaald uitgezonden) aandacht aan een gewapende beroving op zondagavond, 14 januari jl. Omstreeks 21.40 uur die avond werd op de Bloemenmarkt in Geleen een 28-jarige vrouw uit die plaats overvallen. Een met een vuistvuurwapen gewapende man dwong het slachtoffer onder bedreiging met het vuistvuurwapen tot afgifte van geld dat de Geleense juist aldaar bij een betaalautomaat had gepind. Er is toen niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De overvaller is met de buit vervolgen er vandoor gelopen. Een beveiligingscamera maakte van de overval enkele opnamen. De (jonge) straatrover (circa 1,85 mtr), smal postuur en smal enigszins ingevallen gezicht met uitstekende jukbeenderen, was gekleed in een zwarte halflange leren jas en droeg een gebreide muts (tot ver over zijn oren) met aan de voorzijde een rond embleem.

Susteren; inbraak
Bewoners van een woning aan de Marialaan in Susteren ontdekten afgelopen maandag dat was ingebroken in de garage bij de woning. Daarbij hebben inbrekers een aantal vishengels ter waarde van totaal enkele duizenden guldens gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie