Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ria Oomen stelt vragen over ontduiken EU regels inzake BSE

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Ria Oomen stelt vragen over ontduiken EU regels inzake BSE

Op voorstel van Ria Oomen-Ruijten (consumentenbeleid) bespreekt de Milieucommissie van het Europees Parlement in de komende vergadering de resultaten van het Nederlands onderzoek over de aanwezigheid van verboden risicomateriaal (hersens en wervelkolom) in vlees uit Nederlandse slachthuizen. Oomen-Ruijten heeft verder spoedvragen over deze zaak gesteld aan Commissaris Byrne.
Oomen-Ruijten wil weten of ook in andere lidstaten slecht en tegen de EU-regels wordt uitgebeend zodat risicomateriaal in het vlees achterblijft. Daarnaast vraagt zij hoe de Europese Commissie door inspecties het naleven van de bestaande regelgeving kan bevorderen. Tot slot ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie