Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DeWinkel.com sluit miljoenencontract met SBS

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DeWinkel.com sluit miljoenencontract met SBS

Alkmaar, 13 maart 2001 - Het Amerikaanse bedrijf SBS Broadcasting SA, moeder van o.a. SBS 6 en Net 5, is een strategische samenwerking aangegaan met de Nederlandse online retailorganisatie DeWinkel.com. Met een investering van circa 8 miljoen gulden verwerft SBS via haar divisie SBS New Media SA een belang van 19,5%. DeWinkel.com kan nu de positie van haar Internetwinkels in Nederland verstevigen en Internetwinkels openen in Europese landen waarin SBS en haar gelieerde ondernemingen actief zijn.
SBS kan door de strategische samenwerking e-Commerce activiteiten toevoegen aan haar Internet activiteiten.

Greger Larsson, Managing Director SBS New Media SA: 'Onze overeenkomst met DeWinkel.com is een belangrijke stap vooruit in de versteviging van onze marktpositie.' De voorkeur van SBS ging uit naar DeWinkel.com vanwege haar stabiele groei en goede resultaten. DeWinkel.com is in april 1999 bescheiden gestart zonder uitgebreid campagne te voeren. Eerste doelstelling was het ontwikkelen van een goed functionerende organisatie, het selecteren van de juiste leveranciers en het samenstellen van het assortiment. Naamsbekendheid kreeg het bedrijf door haar uitgebreide assortiment, heldere werkwijze en mond-op-mond reclame.

DeWinkel.com baseert haar handelen op waarden van de oude economie én van de nieuwe economie. Het bedrijf streeft naar een duurzame en wederzijds profijtelijke relatie met haar klanten. Het brede assortiment, de uitgebreide productinformatie en het hoge serviceniveau helpen deze doelstelling te


- vervolg persbericht DeWinkel.com sluit miljoenencontract met SBS -
realiseren. Door vergaande automatisering, uitschakeling van de traditionele tussenhandel en andere efficiency bevorderende maatregelen is de consument gemiddeld 10% goedkoper uit.

'De komst van SBS als strategische partner, bevestigt onze visie op online retailing,' aldus Ruud Bredewold, CEO van DeWinkel.com. 'Na een aantal jaren in betrekkelijke stilte te hebben gewerkt aan het opbouwen van onze organisatie is nu het moment gekomen om naar buiten te treden. In Nederland zullen we een uitgebreide marketing campagne starten om onze online winkels nog beter onder de aandacht van de consument te brengen. Ook op Europees niveau zullen wij zeer binnenkort operationeel zijn in zes verschillende landen. '

SBS New Media SA is onderdeel van SBS Broadcasting SA, eigenaar van diverse Europese commerciële televisie- en radiozenders met activiteiten in elf Europese landen en met meer dan 140 miljoen kijkers. SBS zendt uit in België, Denemarken, Finland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

DeWinkel.com is een online retailorganisatie die zich toelegt op het via Internet verkopen van goederen en diensten aan consumenten en bedrijven. Onderdeel van het bedrijf is DeWinkel.nl, met 24.000 luxe en gebruiksartikelen het grootste Internetwarenhuis van Nederland. Productgroepen zijn: beeld en geluid, computer en telecom, office, sport, huishoudelijk, huis en interieur, baby's en kinderen, mode, body en beauty, wijnen, bloemen, erotiek, tuin en vrije tijd, hobby en entertainment. Het moederbedrijf Alkins B.V., gevestigd te Alkmaar, houdt zich bezig met het ontwikkelen en exploiteren van commerciële Internetconcepten.

Volgens onderzoek van Forrester Research werd in Nederland in 2000 voor $ 4.9 miljard online gekocht. Het gerenommeerde onderzoeksbureau verwacht dit jaar een omzet van bijna $ 16 miljard en voor de komende jaren een verdere stijging.

Voor meer informatie:
Peggy de Lange, SOLID GROUND - Public Relations. Tel. 023 533 40 99, Fax 023 533 40 68, Mobiel 06 55 71 37 36, E-mail: (peggy@solidground.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie