Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adobe Systems Incorporated komt met Adobe Acrobat 5.0

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Adobe Acrobat 5.0 software stroomlijnt bedrijfsprocessen in gehele onderneming

Klant profiteert van probleemloze webintegratie en XML ondersteuning via uiterst eenvoudige uitwisseling van gegevens binnen Adobe PDF bestanden

Amsterdam, 13 maart 2001 - (Nasdaq: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van Adobe Acrobat 5.0. Een uitgebreide upgrade van één van de belangrijkste producten van het bedrijf. Met Acrobat 5.0 stelt Adobe organisaties in staat hun doorlooptijden te beperken en de efficiency van hun bedrijfsprocessen te vergroten, zowel intern binnen de gehele organisatie als extern, naar klanten en partners.

Net als haar voorgangers stelt Acrobat 5.0 gebruikers in staat documenten te produceren die exact gelijk zijn aan het origineel. Klanten kunnen er op vertrouwen dat de Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden, die ze creëren in Acrobat 5.0 en on-line distribueren op tal van hardware en besturingssystemen, kunnen worden bekeken en afgedrukt met de bekende Acrobat Reader. Momenteel zijn er 200 miljoen Reader-gebruikers wereldwijd.

Maar de functionaliteit van Acrobat 5.0 gaat veel verder: gebruikers kunnen nu zowel individueel als in teams veel efficiënter werken; klanten hebben nog meer mogelijkheden voor het creëren, digitaal ondertekenen en verzenden van beveiligde documenten; bedrijven kunnen effectiever gebruik maken van elektronische formulieren om op de kosten te besparen en de accuraatheid van de informatie op de formulieren te vergroten; tenslotte kunnen gebruikers informatie op een toegankelijkere manier distribueren naar mensen met een visueel handicap.

"In de komende jaren, wanneer steeds meer business workflows naar het Web worden verplaatst, zal er een toenemende behoefte zijn om vanaf iedere plek en op ieder willekeurig moment toegang te krijgen tot informatie," zegt Rita Knox, Vice President & Research Director bij Gartner. "Computerprogramma's waarmee organisaties tijd en geld kunnen besparen doordat ze tegemoet komen aan de behoeften van gebruikers op dit gebied zullen uitermate belangrijk gaan worden. Daarom zullen ontwerpers veel aandacht moeten schenken aan zowel de technologie als het omgaan met deze eisen en voorkeuren van de gebruikers."

Acrobat 5.0 biedt een aantal belangrijke voordelen waardoor bedrijven, grafisch ontwerpers en IT professionals zich kunnen onderscheiden in deze nieuwe Network Publishing omgeving waar ze geacht worden efficiënt en op Web-snelheid te werken. De probleemloze Web-integratie op basis van WebDistributed Authoring en Versioning (WebDAV) en Open DataBase Connectivity (ODBC) maakt het nu mogelijk door meerdere mensen commentaar te leveren op Adobe PDF bestanden vanuit een browser. De ondersteuning van de eXtensible Markup Language (XML) stelt gebruikers in staat op eenvoudige wijze gegevens als metadata en de gegevens in formulieren in Adobe PDF bestanden te integreren in back-end systemen. Door de betere integratiemogelijkheden met enterprise deployment tools kunnen IT professionals nu automatisch Acrobat 5.0 installeren en onderhouden in een netwerk met duizenden multi-user of lockdown desktop systemen.

Voor een uitgebreid overzicht van de nieuwe voorzieningen in de Acrobat 5.0 software, kunt u een bezoek brengen aan:
www.adobe.com/products/acrobat /pdfs/acr5nfhs.pdf

Prijzen en beschikbaarheid
De Acrobat 5.0 (Internationaal Engels) voor Windows 95 OSR 2.0, Windows 98, Windows NT 4.0 met servicepakket 5 of 6, Windows ME en Windows 2000, en Macintosh OS 8.6 (niet alle Web-gebaseerde mogelijkheden zijn beschikbaar als gevolg van de beperkingen van het Apple OS), 9.0.4 en 9.1, zullen naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2001 verkrijgbaar zijn tegen een geschatte adviesprijs van 309 Euro. Geregistreerde gebruikers van eerdere versies van Acrobat softwareversies kunnen upgraden naar Acrobat 5.0 IE voor ongeveer 115 Euro. De Nederlandse en Franse versie van Acrobat 5.0 zullen naar verwachting kort na de release van de Engels/Amerikaanse versie op de markt komen. Alle genoemde prijzen zijn adviesprijzen exculusief BTW.

Informatie en review exemplaren
Informatie over andere talenversies, alsmede prijzen, upgrades en support kunt u vinden op www.adobe.com. Heeft u een verzoek betreffende een demo-versie of wilt u een aanvraag doen voor een één-op-één interview, dan kunt u contact opnemen met Kwok Sing Sit. Tel: +31 (0) 20 530 43 43, email: (kwoks@text100.nl)

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) is opgericht in 1982 en bouwt veelvuldig bekroonde software-oplossingen voor Network Publishing, inclusief Web, print, video, draadloze en breedband applicaties. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, managen en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is de op twee na grootste PC software organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,2 miljard.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: (kwoks@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie