Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV signaleert intimidatiepogingen werkgevers metaaltechniek

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechnbiek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

13-03-2001

Intimidatiepogingen door werkgevers in metaaltechniek nemen toe

De acties in de metaaltechniek gaan onverminderd door. Ondertussen melden steeds meer leden, dat hun werkgever de werknemers probeert te intimideren om acties in hun bedrijf te voorkomen. Internationaal is er overigens brede steun voor de acties.

Vanochtend is het werk neergelegd bij Delta Controls in Emmen. Bij Berkhof in Heerenveen werd voor de tweede dag gestaakt. Van invloed als gevolg van de gebeurtenissen bij Mokobouw was daar geen sprake. De Duitse metaalbond IG-Metall steunt de actie volledig en heeft zijn leden opgeroepen geen besmet te verrichten. Dus de werkgevers behoeven niet te trachten werk over te brengen naar Duitsland. Van de internationale organisatie voor werknemers in de metaal, de IMB, is namens 23 miljoen werknemers een steunbetuiging ontvangen. Tot nu toe is er wat CNV Metaaltechniek betreft dan ook zonder meer sprake van geslaagde acties.

Intimidaties
De bond constateert in toenemende mate pogingen van werkgevers om hun werknemers te intimideren. Zo zijn er werkgevers die zeggen: "Je hoeft niet mee te staken, die twee keer 4 procent komt er toch wel." CNV Metaaltechniek wijst er nogmaals op, dat het bepaald niet alleen maar om een loonsverhoging gaat. Bont maakt het de werkgeversorganisatie Metaalunie, die steen en been klaagt over de moeilijke situatie waarin de bedrijven verkeren. Daar bleek tijdens de onderhandelingen niets van en evenmin in de gesprekken met werkgevers die met stakingen worden bedreigd. Integendeel, toen had de Metaalunie het veelal over de hoogconjunctuur waarin we verkeren en de mooie perspectieven. Blijkbaar hebben de werkgevers zoveel last van de acties, dat ze andere middelen proberen aan te wenden om stakingen te voorkomen. CNV Metaaltechniek wijst nog maar eens op de mogelijkheid om de bonden uit te nodigen voor verdere onderhandelingen, want aan de onderhandelingstafel zal toch ooit een oplossing tot stand moeten worden gebracht.
Op woensdag 14 maart zijn stakingen te verwachten in Holwerd, Kampen, Enschede, Dordrecht en Middelburg.

Nadere inlichtingen:

Annemieke Bezemer
030 - 6348348
Bert Aanstoot
030 - 6348348

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie