Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: winkelier overvallen

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-03-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/15.00 uur)

Maastricht, winkelier overvallen
Vanmorgen omstreeks 09.30 uur hebben twee onbekend gebleven mannen een overval gepleegd op een winkelier aan de Brusselsestraat. Een van hen liep de winkel binnen en dwong de 48-jarige winkelier zijn portefeuille af te geven door hem met een groot mes te bedreigen. Deze man sprak de Franse taal. De ander hield ondertussen de wacht bij de toegangsdeur. Nadat de winkelier zijn portefeuille met daarin een paar honderd gulden had overhandigd, vertrok het tweetal. Ze renden weg in de richting van de Kruisherengang.

Maastricht, verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles gericht op brom- en snorfietsen aan achtereenvolgens de Via Regia en de Scharnerweg heeft de politie maandagmiddag en -avond bij de 62 gecontroleerde tweewielers maar liefst 52 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er 21 voor een te hoge constructiesnelheid (opgevoerd). 9 bestuurders droegen niet de vereiste helm . De overige bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet hebben of kunnen tonen van het bromfietscertificaat, kleine technische gebreken en het niet verzekerd hebben van de tweewieler.

Bij een verlichtingscontrole aan de Prins Bisschopsingel werden maandagavond 48 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers, bromfietsers en automobilisten. Twaalf van de bekeurde personen kwamen uit het buitenland en moesten de geldboetes meteen betalen, hetgeen neer kwam op een totaal bedrag van bijna duizend gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie