Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dagbehandeling Verslavingszorg Gouda groot succes

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Psycho-medisch centrum Parnassia

PersberichtDen Haag, 13 maart 2001

Dagbehandeling voor problematische drinkers en gokkers of een combinatie daarvan door Parnassia, Verslavingszorg Gouda blijkt groot succes!

Het is net als naar je werk gaan of een opleiding volgen. 's Morgens de deur uit en 's avonds gewoon weer thuis. Voor wie problemen ervaart als gevolg van gokken of stevig gebruik van alcohol, en dit niet echt meer onder controle heeft, biedt Verslavingszorg Gouda ook dagbehandeling aan in het prachtig gerestaureerde pand aan de IJssellaan. Er zijn veel positieve resultaten geboekt bij de deelnemers.

Zorgaanbod op maat De dagbehandeling voor de regio Midden-Holland is anderhalf jaar geleden gestart omdat er een grote behoefte bestond aan lichtere behandelvormen naast een opname in de kliniek. Door de dagbehandeling krijgt men weer controle over het eigen gebruik en gedrag. Deelnemers leren beter om te gaan met spanningen, emoties en problematische situaties. Er wordt gebruik gemaakt van de ervaringen van anderen. Deze aanpak blijkt een groot succes: uitval van deelnemers is erg laag. De deelnemers vinden de combinatie van dagbehandeling met behoud van de thuissituatie erg prettig.

Nare gevolgen Overmatig drinken blijkt de grootste doodsoorzaak onder jonge mannen te zijn. Het verlies van controle over het eigen gebruik van alcohol of andere genotsmiddelen leidt vaak tot problemen voor de gebruiker. Familie en mensen in zijn of haar werk- of schoolomgeving hebben hier ook last van. Problematische gebruikers en gokkers kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Voor alleen informatie kan men ook bij Parnassia terecht.

De dagbehandeling is gevestigd aan de IJssellaan 2-2a telefoon 0182-56 35 00 De openingstijden zijn iedere werkdag van 08.30-17.00 uur.Parnassia logo


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie