Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorrangsregeling op 40 kruispunten in Eindhoven aangepast

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 maart 2001

Voorrangsregeling op 40 kruispunten aangepast

De gemeente Eindhoven gaat de voorrang op circa veertig kruispunten regelen. Dit is noodzakelijk omdat per 1 mei alle bestuurders van rechts voorrang krijgen. Op de veertig kruispunten is dat niet wenselijk omdat het hier gaat om kruispunten met zogenaamde 'stroomwegen'.

Op de veertig kruispunten geldt nu nog dat (snel)verkeer van rechts voorrang heeft. Op stroomwegen rijdt het verkeer 50 kilometer of harder. Het snelheidsverschil met het langzamere verkeer is hier te groot om alle verkeer, zoals dat per 1 mei gaat gelden, van rechts voorrang te geven. Daarom zal de voorrang gaan gelden voor het verkeer op de stroomwegen.

Vanaf dinsdag 13 maart wordt er circa 3 weken gewerkt aan de aanpassing van de kruispunten. Op het wegdek zullen markeringen aangebracht worden. Ook wordt de noodzakelijke bebording aangebracht. Op de belangrijkste kruispunten wordt met borden gewaarschuwd voor de gewijzigde voorrangssituatie.

Kruispunten
De aangepaste voorrangssituatie geldt onder andere op de routes Roelantlaan - Bisschop Bekkerslaan - Airbornelaan, Orpheuslaan - Van Oldenbarneveltlaan en Bezuidenhoutseweg - Vredeoord - 2e Lieven de Keylaan. Daarnaast wordt de voorrangssituatie op de kruispunten met de John. F. Kennedylaan aangepast. Nu is het nog zo dat het verkeer dat van de Kennedylaan af komt voorrang heeft op het verkeer op het viaduct. In de nieuwe situatie krijgt het verkeer op het viaduct voorrang. Tenslotte worden ook een aantal kruispunten in De Hurk aangepast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie