Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Verdachte te water

TIENHOVEN Op maandag 12 maart is een verdachte man in een ultieme poging aan de politie te ontkomen in het ijskoude water gesprongen.

Omstreeks 13.20 uur kreeg de meldkamer van de Regio Utrecht de melding dat politiemensen van de Regio Gooi en Vechtstreek een gestolen auto achtervolgden en dat zij zich inmiddels binnen de grenzen van de Regio Utrecht bevonden. Daarop werden ook politievoertuigen van de Regio Utrecht die kant op gestuurd.

De verdacht zag zich op de Laan van Nifterlake in Tienhoven door politievoertuigen ingesloten en besloot te voet het hazenpad te kiezen. In een ultieme poging aan de politie te ontkomen, sprong hij in het water bij de Dwarsdijk. Daar de man geen kant op kon, besloten de politiemensen zijn voorbeeld niet te volgen. Aanvankelijk weigerde hij echter uit het ijskoude water te komen.

Daar de politiemensen het te gevaarlijk voor de verdachte vonden maar af te wachten wanneer hij uit het ijskoude water zou komen, werd de komst van de brandweer verzocht. Hij koos op een gegeven moment echter eieren voor zijn geld en klom op eigen gelegenheid trillend en spierwit van de kou uit het water. De man (personalia nog onbekend) is aangehouden en ter plaatse door personeel van een ambulance onderzocht.

Kinderen schieten met buks

WOERDEN Op maandag 12 maart is een jongen voor het met een buks op een voorbijganger schieten, aangehouden.

Omstreeks 15.05 uur was een 59-jarige vrouw uit Woerden tezamen met haar 3-jarige kleinzoontje op de Bergstraat de eendjes aan het voeren. Plotseling hoorde zij kort achter elkaar drie knallen en voelde direct een hevige pijn in haar rug. Haar vlak daarna passerende dochter zag dat de vrouw een cirkelvormige rode bult op haar rug had. Tevens vonden zij een bukskogeltje op de plek waar de vrouw de eendjes had gevoerd. Zij waarschuwden de politie.

Middels een door de politie ingesteld onderzoek kon de verdachte worden achterhaald. Het bleek te gaan om een 12-jarige jongen uit Woerden. Hij werd aangehouden. Hij bekende tezamen met een vriendje vanuit de woning van zijn ouders met de buks van zijn vader op de vrouw te hebben geschoten. De vader van de jongen heeft afstand gedaan van de buks en de kogeltjes.

Door de politie wordt nog onderzocht wie de mededader is van het jongetje.

Brand in woning

BREUKELEN Op maandagavond 12 maart heeft er brand gewoed in een woning aan het Zandpad.

Omstreeks 19.00 uur fietste een 20-jarige man uit Maarssen over het Zandpad. Daarbij zag hij rook uit het dak van een woning aan het Zandpad komen. Hij belde bij de betreffende woning aan. De bewoners zaten gewoon aan de avondmaaltijd en hadden nog niets van de brand gemerkt. De bewoners belden direct de brandweer en waarschuwden de buren. De bewoner is vervolgens naar zolder gelopen om te kijken of hij de brand zelf kon blussen. Hij zag dat de pijp van de CV-ketel was omgevallen en dat kennelijk daardoor de brand was ontstaan. Het lukte hem de CV-ketel uit te schakelen.

De brandweer gaf het alarm Middenbrand en kwam met drie voertuigen ter plaatse. De brand was snel onder controle. De CV-ketel, het dak van de woning en de inboedel die op zolder stond liepen brandschade op. De rest van de woning water- en rookschade.

Dankzij het doortastende optreden van de 20-jarige getuige door direct de bewoners te waarschuwen, is voorkomen dat de brand veel grotere gevolgen zou kunnen hebben gehad.

Doe nuchter rij alcoholvrij

VINKEVEEN / MIJDRECHT De politie heeft op maandag 12 maart in het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter rij alcoholvrij alcoholcontroles gehouden.

Tussen 20.00 uur en 20.50 uur werd er gecontroleerd op de Provinciale Weg N201 in Vinkeveen , bij de afrit van de A2. 56 Bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Tevens werd er vanaf 20.00 uur op de Groenlandsekade in Vinkeveen gecontroleerd. De vierde bestuurder die een blaastest moest afleggen, blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 52 jaar oud en afkomstig uit Vinkeveen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 240 ug/l. (0,65 promille). Hij kreeg een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van één uur.

Man aangehouden voor vernieling
MONTFOORT Op maandagavond 12 maart is een man op de Om t Wedde voor vernieling aangehouden.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op Om t Wedde. Ter plaatse bleek dat een man door nog onbekende oorzaak ruzie had gekregen in een horecagelegenheid en daar vervolgens een ruit en een lamp had vernield, waarna hij was weggelopen.

Omstreeks 22.05 uur stond de 38-jarige eigenaar van de horecagelegenheid nog met politiemensen te praten, toen de verdachte langsliep. De verdachte, een 23-jarige man uit Laren, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is aldaar ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewijzigd postadres
Maarssen - Het politiedistrict Rijn & Venen bestaat sinds oktober 2000 uit de twee gefuseerde districten Vecht & Venen en Rijn en IJssel. Het voormalige district Rijn en IJssel beschikte over een postadres maar dit is door de fusie komen te vervallen. Alle post bestemd voor het politiedistrict Rijn & Venen, bestaande uit de gemeenten De Ronde Venen, Abcoude, Loenen, Breukelen, Maarssen, Woerden, Oudewater en Montfoort, dient gezonden te worden naar het postadres:

Politie Regio Utrecht District Rijn & Venen Postbus 1038 3600 BA Maarssen

Post voorzien van het vervallen postadres: Politie Rijn en IJssel, Postbus 2180, 3440 DD Woerden zal nog tot 18 april 2001 door de verhuisservice van PTT Post worden doorgezonden naar het nieuwe postadres. Wij vragen u hiervan goede notie te nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie