Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiehond Bas houdt inbreker aan in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Bas houdt inbreker aan

NIEUWEGEIN Op dinsdag 13 maart is een inbreker op de Dukatenburg aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er op de Daalderburg ingebroken zou worden. Bij het ter plaatse gaan, zagen politiemensen twee verdachten wegrennen. Direct werd er een onderzoek in de omgeving ingesteld. Hierbij werd o.a de politiehond Bas ingezet. Bas trof in een achtertuin van een woning aan de Dukatenburg een verdachte aan. De verdachte had zich in de bosschages verstopt en werd door Bas in zijn linker bovenarm gebeten. De man, 27 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden.

Hij is na in het ziekhuis aan zijn bijtwonden te zijn behandeld in het politiebureau ingesloten. De andere verdachte is niet meer in de omgeving gevonden. Bij het pand waar zou worden ingebroken, bleek de buitenste ruit van een dubbele ruit in te zijn geslagen. Tevens werden bij een nabijgelegen bedrijf braaksporen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gordelcontrole

BENSCHOP De politie heeft op maandag 12 maart een gordelcontrole op de Provinciale Weg N210 gehouden.

De controle vond in de ochtenduren plaats. In totaal werden 28 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel; 26 bestuurders, 1 voorpassagier en 1 achterpassagier. Allen kregen een bekeuring van f 90.

Tevens werd er omstreeks 07.00 uur gecontroleerd op Het Dorp. Hier werden 10 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie