Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarnemend burgemeester Waterland benoemd

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 14 maart 2001

Waarnemend burgemeester Waterland benoemd
De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, prof. dr. J.A. van Kemenade, heeft de heer E.J. Brommet, oud-burgemeester van Egmond, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Waterland.
De commissaris heeft met de wethouders en fractievoorzitters van de gemeenteraad overleg gevoerd over de invulling van de burgemeestersvacature die per 16 april a.s. ontstaat door het vertrek van mevrouw mr. A.M. Bleeker, aangezien zij kenbaar heeft gemaakt niet voor de herbenoeming van burgemeester van de gemeente Waterland in aanmerking te willen komen.
De herbenoeming van de burgemeester geniet niet de brede steun van de gemeenteraad. De burgemeester vindt het niet in het belang van de gemeente Waterland om zich op deze basis voor een tweede ambtstermijn beschikbaar te stellen. Het is regulier beleid van commissarissen van de Koningin om bij een plotseling vertrek van een burgemeester een waarnemer te benoemen. Naar verwachting zal de vacature pas in september/ oktober ingevuld kunnen zijn. Gelet op deze langdurige periode heeft de heer Van Kemenade in goed overleg met het gemeentebestuur besloten, een waarnemend burgemeester te benoemen totdat in de definitieve invulling is voorzien. De benoeming van de heer Brommet, lid van de PvdA en 55 jaar oud, gaat 16 maart 2001 in. De heer Brommet werd in 1988 benoemd tot burgemeester van Egmond, welke functie hij heeft uitgeoefend tot 1 januari 2001, door de samenvoeging van de gemeenten Bergen, Egmond en Schoorl tot de nieuwe gemeente Bergen. Daarvoor vervulde hij o.m de volgende functies:
1978-1988 Wethouder van Veendam
1975-1979 stafmedewerker bij de "Leermarkt"
1972-1975 stafmedewerker voor scholing en vorming bij de Algemene Bond van Ambtenaren

Inlichtingen bij de provincie: Peter Heemskerk, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 10
Inlichtingen bij de gemeente Waterland: Karin Hannink, tel. (0299) 65 85 22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie