Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congresavonden TU Delft over Heroic engineering

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

Alle promoties, intree- en afscheidsredes worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

Heroic engineering
Van 14 tot en met 21 maart 2001 | 19.30 uur
Techniek Museum Delft | Ezelsveldlaan 61, Delft
Vijf avonden over het wakker roepen van de held in de ingenieur. De ingenieur werkt in een dominant terrein in onze samenleving, maar is zelf vaak onzichtbaar, afwezig zou je zelfs kunnen zeggen als het gaat om de verantwoording en explicitering van zijn/haar werk. Op dit congres gaat het om de ingenieur niet als iemand die aangestuurd wordt door de economie of door het bedrijfsleven, maar als iemand met een eigen doel en identiteit. In de voortdurende strijd met de elementen en in de vasthoudendheid om zich niet door tegenslagen van de wijs te laten brengen, zit een herodsche grootheid.

De congresavonden:

Woensdag 14 maart: Scott Lash, hoogleraar Culturele Studies van de Universiteit van Londen. Er ontstaan door technologie nieuwe vormen van leven. Wat betekent dit voor ons leven?

Donderdag 15 maart: Patricia de Martelaere, hoogleraar filosofie KU Brussel en Leuven, essayist en schrijver. Zij zal de vraag stellen naar de vrijheid van de academische opleiding.

Maandag 19 maart Samuel Florman, ingenieur in New York en schrijver. Hij benadrukt dat techniek een integraal onderdeel uitmaakt van de westerse cultuur en voortkomt uit compassie.

Dinsdag 20 maart: Michael Davis van de faculteit Filosofie en Ethiek van het Illinois Institute of Technology in Chicago. Hij ontdekte dat de ingenieur een eigen identiteit heeft die anders is dan bijvoorbeeld die van de manager.

Woensdag 21 maart Stephen Toulmin, filosoof van de Universiteit van South California in LA. Hij pleit voor een meer sensitieve rationaliteit, die ingenieurs kan helpen om op een meer klinische wijze te handelen, met meer oog voor de specifieke factoren die bepalend zijn voor de opdrachten die zij krijgen.

Heroic Engineering is een congres van het studentenpastoraat in samenwerking met de studieverenigingen.

Heroic Engineering, Voorstraat 60, 2611 JS . Tel. 015-2123421. E-mail: (Heroic@oli.tudelft.nl). Internet: www.heroic@oli.tudelft.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie