Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vendex KBB stapt in lasercentra voor oogcorrectie

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vendex KBB NV
Zoek soortgelijke berichten
Vendex KBB NV

Amsterdam, 14 maart 2001

Detailhandelsconcern neemt belang van 25% in VisionClinics

Vendex KBB stapt in lasercentra voor oogcorrectie

Het detailhandelsconcern Vendex KBB gaat deelnemen in een keten van lasercentra voor oogcorrectie. De onderneming neemt daartoe een belang van 25% in VisionClinics te Rotterdam. Dit bedrijf exploiteert twee oogcentra in Rotterdam en Amsterdam. Komend voorjaar wordt een derde centrum geopend in Bussum. Plan is om binnen twee jaar het aantal vestigingen uit te breiden tot vijf à acht, waardoor een landelijke spreiding wordt verkregen.

VisionClinics is in september 1999 opgericht door oogchirurg drs. Michiel Luger. In de centra worden door medisch specialisten oogcorrecties aangebracht met behulp van de zogenoemde 'refractieve oogchirurgie'. Via deze zeer nauwkeurige, pijnloze en snelle methode worden oogafwijkingen gecorrigeerd, waardoor het dragen van een bril of contactlenzen niet meer nodig is.

VisionClinics maakt gebruik van de modernste technieken in de oogchirurgie. In verreweg de meeste gevallen van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme kunnen oogcorrecties worden uitgevoerd met behulp van lasertechniek. Zeer sterke oogafwijkingen kunnen worden gecorrigeerd met contactlensimplantatie. Elke behandeling is poliklinisch, pijnloos en duurt niet langer dan een halfuur. De behandeling wordt uitgevoerd door erkende oogchirurgen.

VisionClinics is toonaangevend in Nederland op het gebied van refractieve oogchirurgie. Het is de eerste organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in lasercorrectie en contactlens-implantatie. De centra voldoen aan de hoogste internationale normen. In veel andere Europese landen en de Verenigde Staten wordt deze techniek al jaren op grote schaal en met succes toegepast. De ervaringen wijzen uit dat er een aanzienlijke markt is voor dit soort oogcorrecties.

Als onderdeel van de overeenkomst met VisionClinics zal Vendex KBB in enkele winkelketens klanten wijzen op de mogelijkheden van de behandeling. Om te beginnen wordt in een aantal vestigingen van Het Huis Opticiens informatie gegeven en zullen klanten desgewenst naar VisionClinics worden verwezen. Het Huis Opticiens ziet als kwaliteitsopticien in de samenwerking een goede en innovatieve uitbreiding van de dienstverlening. Het aantal vestigingen dat deze service zal verlenen, wordt op termijn uitgebreid. Daarnaast krijgt VisionClinics in de Bijenkorf-warenhuizen te Rotterdam en Amstelveen een eigen informatiebalie.

Verwacht wordt dat de samenwerking tussen Vendex KBB en VisionClinics oogcorrecties toegankelijker zal maken voor het grote publiek. Vendex KBB meent dat de diensten van VisionClinics een goede en veelbelovende aanvulling zijn op de bestaande concernactiviteiten in de optieksector.

Perscontacten Vendex KBB
Peter van Bakkum, tel. 020 - 5490 432

Perscontacten VisionClinics
Drs. Eveline M. Loriaux, tel. 06 - 20499905 www.visionclinics.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie