Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politici in gesprek met leerlingen voortgezet onderwijs

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Codename Future

P E R S B E R I C H T

FRACTIEVOORZITTERS IN HET HOL VAN DE LEEUW

Ontmoetingen met leerlingen voortgezet onderwijs

Den Haag, 13 maart 2001

In een periode van onrust in het onderwijs wagen de fractievoorzitters van de grote politieke partijen zich in het hol van de leeuw. Paul Rosenmöller (GroenLinks), Jaap De Hoop Scheffer (CDA), Hans Dijkstal (VVD), Ad Melkert (PvdA) en Thom de Graaf (D66) hebben de komende dagen ieder een ontmoeting met een groep kritische onderwijs-consumenten: jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit het hele land. Onderwerp van gesprek zijn onder meer de kwaliteit van het onderwijs, veiligheid op straat (spreken jongeren elkaar aan?), Maxima en toekomstverwachtingen.

De gesprekken vinden plaats op vijf scholen in de regio Den Haag op 14, 15, 21, 22 en 23 maart. Aan ieder gesprek doen tien leerlingen uit verschillende klassen mee. Vijf van hen komen van de betreffende school, de andere vijf van een school elders in het land.

De ontmoetingen zijn een initiatief van Codename Future, een organisatie die zich inzet voor onderwijsvernieuwing en daarbij de leerlingen centraal stelt. Zij zijn zelf experts en van die kennis moet je gebruik maken: bij de toepassing van ICT op school, bij stimulering van zelfwerk-zaamheid en bij het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren.

De gesprekken met de fractievoorzitters zijn georganiseerd in samenwerking met hun politieke partijen. Ze zijn bedoeld als aanloop naar de Nederlandse Jongerenpeiling 2001 waarmee ieder jaar de mening wordt gepeild van leerlingen die met hun school Codename Future projecten opzetten. De resultaten van de peiling worden bekend gemaakt op de Codename Future Startbijeenkomst 2001 op 27 maart in Bussum. Daar presenteren honderden leerlingen van middelbare scholen uit het hele land hun ideeën en plannen voor de toekomst aan politici, onderwijsprofessionals en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Het programma voor de gesprekken met de fractievoorzitters is als volgt: 14 maart: Paul Rosenmöller op het Hofstad College in Den Haag, samen met leerlingen van de CSG Jan Arentsz in Alkmaar;
15 maart: Jaap De Hoop Scheffer op het Segbroek College in Den Haag, samen met leerlingen van het Kandinsky College in Molenhoek; 21 maart: Hans Dijkstal op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, samen met het Kandinsky College in Nijmegen;
22 maart: Ad Melkert op het Stedelijk College in Zoetermeer, samen met leerlingen van het Plein College Maerlant in Eindhoven; 23 maart: Thom de Graaf op het Overbosch College in Den Haag, samen met leerlingen van 't Streek in Wageningen.

Op de gespreksagenda staan de stellingen van de Nederlandse Jongerenpeiling 2001. Er is echter nadrukkelijk ruimte voor debat over de actualiteit van de dag. Gespreksleider is
Ruben Maes, oud-coördinator van Niet Nix, de vernieuwingsbeweging binnen de PvdA.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie