Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 maart 2001

6-Jarig jongetje aangereden Katwijk Op de Secr. Varkevisserstraat raakte op dinsdag 13 maart rond 16.00 uur een 6-jarig jongetje uit Katwijk aan zijn hoofd gewond. Het jongetje stak plotseling tussen twee geparkeerde auto's de weg over. Een 62-jarige Katwijkse automobilist kon het jongetje daarop niet meer ontwijken. Met hoofdletsel is het jongetje overgebracht naar het LUMC.

Motorrijder aangereden na door rood rijden Rijnsburg Omdat een 36-jarige motorrijder uit Rijnsburg op dinsdag 13 maart rond 18.45 uur op de Oegstgeesterweg een rood verkeerslicht negeerde werd hij op de kruising met de Brouwerstraat aangereden door een 21-jarige automobilist uit Katwijk. De motorrijder liep daarbij beenletsel op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Inbraak benzinestation Roelofarendsveen Tussen dinsdagavond 13 maart en woensdag 14 maart rond 03.30 uur werd ingebroken in een benzinestation op het voormalige veilingterrein aan de Sotaweg. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een ruit. De inbrekers gingen er vandoor met sloffen sigaretten en shag en telefoonkaarten.

Aanhouding Leiden Dinsdagmorgen 13 maart is de politie gewaarschuwd toen rond 04:15 uur op het Kort Rapenburg een man anderen zijn auto in wilde lokken. Toen de politie arriveerde, reed juist de auto weg. De agenten reden de auto na en op de Lammermarkt werd de auto stilgezet. De bestuurder; een 36-jarige man uit Leiden, bleek naakt achter het stuur te zitten en is aangehouden voor openbare schennis. Een 25-jarige Rotterdammer, die een lift van de man had aangenomen, heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding, maar dit ontkende de Leidenaar.

Onder invloed Leiden De politie heeft dinsdagavond 13 maart op de Wassenaarseweg een 51-jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Een getuige belde de politie omdat de vrouw met een snelheid van zo'n 30 km/u nog twee rijstroken nodig had. De blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. De vaststelling van het alcoholgehalte op het politiebureau mislukte echter. Het lukte de vrouw uit Noordwijkerhout niet om volgens de aanwijzingen de blaasproef af te maken. Haar rijbewijs is ingevorderd. Woensdagmorgen 14 maart werd op de Lammenschansweg een 54-jarige Leidenaar aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in een auto. De blaastest gaf het ongehoord hoge gehalte van 1035 ug/l. Ruim 2,00 promille. Het rijbewijs van de Leidenaar is ingevorderd. De man zal voor moeten komen.

Onder invloed Boskoop Op de Zuidkade heeft de politie 13 maart 14:30 uur een 43-jarige man uit Polen aangehouden. De man had onder invloed gereden. De blaastest gaf een resultaat van 1130 ug/l; 2,4 promille. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst van Politie Hollands Midden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Aanrijding met letsel Waddinxveen Op de kruising Puttelaan met de Kerkweg west vond dinsdag 13 maart een aanrijding plaats tussen een personenauto en twee fietsers. De 47 jarige automobiliste uit Waddinxveen reed over de Puttelaan. Zij verleende bij de kruising geen voorrang aan twee fietsers die haar weg kruisten. De fietsers zijn voor onderzoek naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Fietsenkijkdag Nieuwerkerk a/d Ijssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht
Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie heeft op zaterdag 17 maart een fietsenkijkdag voor de bewoners van Nieuwerkerk a/d Ijssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Deze vindt plaats op het bureau van Nieuwerkerk a/d Ijssel, van 09.00 uur tot 16.00 uur. Het bureau is gevestigd aan het Raadhuisplein 50.

Hardrijders ondanks verkeersmaatregel Zwammerdam Ondanks de tijdelijke verkeersmaatregel op de J.C.Hoogendoornlaan heeft de politie op dinsdag 13 maart bij een snelheidscontrole een flink aantal overtreders van de maximumsnelheid betrapt. Op vrijdag 2 maart jl. is bekendgemaakt dat op deze weg de maximumsnelheid van 80 km/h tijdelijk is teruggebracht naar 60 km/h. Bij de controle tussen 06.45 uur en 07.45 uur bleek dat 40% van de passanten te hard reed (76 passanten van de 200). De hoogstgemeten snelheid is 106 km/h. De politie blijft ook in de komende weken intensief controleren op dit traject.

Serie autoinbraken Alkemade/Jacobswoude De politie in het gebied Alkemade/Jacobswoude wordt de laatste tijd geconfronteerd met een serie aan autoinbraken. Het merendeel van deze inbraken vond plaats in verschillende straten in Woubrugge in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart jl. en in Hoogmade in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 maart. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk dat zij iets verdachts hebben gezien rond de bovengenoemde dagen. Getuigen kunnen contact opnemen met team Alkemade/Jacobswoude, telefoonnummer (071) 5814220, na kantoortijden telefoonnummer 0900 8844.

Snelheidscontrole Gouda Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie van Gouda op maandag 12 maart tussen 20.00 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden op de Bodegraafsestraatweg. Van de 448 passanten werden er 50 bekeurd wegens te hard rijden. De hoogstgemeten snelheid was 74 km/h, terwijl 50 km/h de maximumsnelheid is. De boete voor deze overschrijding bedraagt f 190,--. Bij de overige verkeersovertredingen werden 12 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel, voeren van de mistlampen, kapotte verlichting etc.).

Aanrijding met letsel Gouda Vond plaats op de Burgemeester Jamessingel op 13 maart, omstreeks 06.55 uur. Een 50-jarige Gouwenaar werd aangereden door een 51-jarige automobiliste. De fietser kwam ten val en liep letsel op aan zijn hoofd, een gebroken rib en vermoedelijk een gebroken arm. Hij werd afgevoerd naar het Bleuland. De automobiliste gaf aan dat zij de fietser over het hoofd gezien had.

Hengelen Gouda In de nacht van 13 maart is er d.m.v. hengelen ingebroken in een woning. De voordeur van de woning aan de Koekoekstraat zat niet op het nachtslot. Een telefoon, rookwaar en een horloge werden vanuit de woning weggenomen.

Inbraken Gouda In een woning aan de Nieuwehaven is in de nacht van 13 maart ingebroken. In een nabij gelegen woning werd een poging daartoe gedaan. Een deur aan de achterzijde werd opengebroken en de woning werd doorzocht. Weggenomen werden sieraden, een fototoestel en geld.

Rijden onder invloed Gouda Op de Achterwillenseweg werd op 13 maart, omstreeks 22.50 uur een 33-jarige Utrechtenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen hadden gezien dat de man ruzie had met een vrouw en met haar was weggereden ter hoogte van station Goverwelle. De auto werd nabij de Achterwillenseweg door de politie aangetroffen met een gebroken achterwiel. De Utrechtenaar vertelde de politie dat hij ruzie had met zijn vrouw, maar rook tegelijkertijd naar drank. Op straat weigerde de man mee te werken aan een ademtest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 250 ug/l. Omstreeks 01.30 uur verliet de man het bureau met een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...