Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 14 maart 2001

6-Jarig jongetje aangereden Katwijk Op de Secr. Varkevisserstraat raakte op dinsdag 13 maart rond 16.00 uur een 6-jarig jongetje uit Katwijk aan zijn hoofd gewond. Het jongetje stak plotseling tussen twee geparkeerde auto's de weg over. Een 62-jarige Katwijkse automobilist kon het jongetje daarop niet meer ontwijken. Met hoofdletsel is het jongetje overgebracht naar het LUMC.

Motorrijder aangereden na door rood rijden Rijnsburg Omdat een 36-jarige motorrijder uit Rijnsburg op dinsdag 13 maart rond 18.45 uur op de Oegstgeesterweg een rood verkeerslicht negeerde werd hij op de kruising met de Brouwerstraat aangereden door een 21-jarige automobilist uit Katwijk. De motorrijder liep daarbij beenletsel op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Inbraak benzinestation Roelofarendsveen Tussen dinsdagavond 13 maart en woensdag 14 maart rond 03.30 uur werd ingebroken in een benzinestation op het voormalige veilingterrein aan de Sotaweg. Om binnen te komen vernielden de inbrekers een ruit. De inbrekers gingen er vandoor met sloffen sigaretten en shag en telefoonkaarten.

Aanhouding Leiden Dinsdagmorgen 13 maart is de politie gewaarschuwd toen rond 04:15 uur op het Kort Rapenburg een man anderen zijn auto in wilde lokken. Toen de politie arriveerde, reed juist de auto weg. De agenten reden de auto na en op de Lammermarkt werd de auto stilgezet. De bestuurder; een 36-jarige man uit Leiden, bleek naakt achter het stuur te zitten en is aangehouden voor openbare schennis. Een 25-jarige Rotterdammer, die een lift van de man had aangenomen, heeft bij de politie aangifte gedaan van aanranding, maar dit ontkende de Leidenaar.

Onder invloed Leiden De politie heeft dinsdagavond 13 maart op de Wassenaarseweg een 51-jarige vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed. Een getuige belde de politie omdat de vrouw met een snelheid van zo'n 30 km/u nog twee rijstroken nodig had. De blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. De vaststelling van het alcoholgehalte op het politiebureau mislukte echter. Het lukte de vrouw uit Noordwijkerhout niet om volgens de aanwijzingen de blaasproef af te maken. Haar rijbewijs is ingevorderd. Woensdagmorgen 14 maart werd op de Lammenschansweg een 54-jarige Leidenaar aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol in een auto. De blaastest gaf het ongehoord hoge gehalte van 1035 ug/l. Ruim 2,00 promille. Het rijbewijs van de Leidenaar is ingevorderd. De man zal voor moeten komen.

Onder invloed Boskoop Op de Zuidkade heeft de politie 13 maart 14:30 uur een 43-jarige man uit Polen aangehouden. De man had onder invloed gereden. De blaastest gaf een resultaat van 1130 ug/l; 2,4 promille. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst van Politie Hollands Midden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Aanrijding met letsel Waddinxveen Op de kruising Puttelaan met de Kerkweg west vond dinsdag 13 maart een aanrijding plaats tussen een personenauto en twee fietsers. De 47 jarige automobiliste uit Waddinxveen reed over de Puttelaan. Zij verleende bij de kruising geen voorrang aan twee fietsers die haar weg kruisten. De fietsers zijn voor onderzoek naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Fietsenkijkdag Nieuwerkerk a/d Ijssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht
Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie heeft op zaterdag 17 maart een fietsenkijkdag voor de bewoners van Nieuwerkerk a/d Ijssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Deze vindt plaats op het bureau van Nieuwerkerk a/d Ijssel, van 09.00 uur tot 16.00 uur. Het bureau is gevestigd aan het Raadhuisplein 50.

Hardrijders ondanks verkeersmaatregel Zwammerdam Ondanks de tijdelijke verkeersmaatregel op de J.C.Hoogendoornlaan heeft de politie op dinsdag 13 maart bij een snelheidscontrole een flink aantal overtreders van de maximumsnelheid betrapt. Op vrijdag 2 maart jl. is bekendgemaakt dat op deze weg de maximumsnelheid van 80 km/h tijdelijk is teruggebracht naar 60 km/h. Bij de controle tussen 06.45 uur en 07.45 uur bleek dat 40% van de passanten te hard reed (76 passanten van de 200). De hoogstgemeten snelheid is 106 km/h. De politie blijft ook in de komende weken intensief controleren op dit traject.

Serie autoinbraken Alkemade/Jacobswoude De politie in het gebied Alkemade/Jacobswoude wordt de laatste tijd geconfronteerd met een serie aan autoinbraken. Het merendeel van deze inbraken vond plaats in verschillende straten in Woubrugge in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 maart jl. en in Hoogmade in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 maart. De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk dat zij iets verdachts hebben gezien rond de bovengenoemde dagen. Getuigen kunnen contact opnemen met team Alkemade/Jacobswoude, telefoonnummer (071) 5814220, na kantoortijden telefoonnummer 0900 8844.

Snelheidscontrole Gouda Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners heeft de politie van Gouda op maandag 12 maart tussen 20.00 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden op de Bodegraafsestraatweg. Van de 448 passanten werden er 50 bekeurd wegens te hard rijden. De hoogstgemeten snelheid was 74 km/h, terwijl 50 km/h de maximumsnelheid is. De boete voor deze overschrijding bedraagt f 190,--. Bij de overige verkeersovertredingen werden 12 processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel, voeren van de mistlampen, kapotte verlichting etc.).

Aanrijding met letsel Gouda Vond plaats op de Burgemeester Jamessingel op 13 maart, omstreeks 06.55 uur. Een 50-jarige Gouwenaar werd aangereden door een 51-jarige automobiliste. De fietser kwam ten val en liep letsel op aan zijn hoofd, een gebroken rib en vermoedelijk een gebroken arm. Hij werd afgevoerd naar het Bleuland. De automobiliste gaf aan dat zij de fietser over het hoofd gezien had.

Hengelen Gouda In de nacht van 13 maart is er d.m.v. hengelen ingebroken in een woning. De voordeur van de woning aan de Koekoekstraat zat niet op het nachtslot. Een telefoon, rookwaar en een horloge werden vanuit de woning weggenomen.

Inbraken Gouda In een woning aan de Nieuwehaven is in de nacht van 13 maart ingebroken. In een nabij gelegen woning werd een poging daartoe gedaan. Een deur aan de achterzijde werd opengebroken en de woning werd doorzocht. Weggenomen werden sieraden, een fototoestel en geld.

Rijden onder invloed Gouda Op de Achterwillenseweg werd op 13 maart, omstreeks 22.50 uur een 33-jarige Utrechtenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Getuigen hadden gezien dat de man ruzie had met een vrouw en met haar was weggereden ter hoogte van station Goverwelle. De auto werd nabij de Achterwillenseweg door de politie aangetroffen met een gebroken achterwiel. De Utrechtenaar vertelde de politie dat hij ruzie had met zijn vrouw, maar rook tegelijkertijd naar drank. Op straat weigerde de man mee te werken aan een ademtest. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 250 ug/l. Omstreeks 01.30 uur verliet de man het bureau met een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie