Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 14 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: buschauffeuse mishandeld na overrijden hond Een 43-jarige buschauffeuse uit Groningen is dinsdagavond mishandeld aan de Claremaheerd in Groningen. De vrouw reed daar als bestuurder van een stadsbus toen zij een plotseling de weg op rennende hond, een jonge Amerikaanse Stef, niet meer kon ontwijken. De hond, die werd uitgelaten door een 17-jarige vrouw uit Groningen, kwam onder de bus en was op slag dood. Toen de buschauffeuse stopte en poolshoogte ging nemen werd ze belaagd door een man die haar vastgreep en haar met haar uniformsjaal de keel dichtkneep. Een voorbijganger wist de vrouw te ontzetten waarna zij de politie kon waarschuwen. Bij de komst van de agenten was de dader niet meet aanwezig. Tijdens een poging de geheel overstuur zijnde begeleidster van het hondje te kalmeren kwam de dader opnieuw ter plaatse. Hij kon worden aangehouden en is naar het politiebureau gebracht. De man bleek de eigenaar van het hondje te zijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het dode hondje is door de dierenambulance meegenomen.

Groningen: man aangehouden
In een supermarkt aan de Brugstraat in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door een medewerkster van een beveiligingsbedrijf in de zaal opgemerkt terwijl hem de toegang tot de zaak is ontzegd wegens het plegen van diefstal. De verdachte werd door de beveiligingsmedewerkster aangesproken en verzocht mee te gaan naar ene ophoudkamer. De man weigerde waarna een handgemeen ontstond tussen hem en de vrouw van de beveiligingsmaatschappij. Met medewerking van een winkelmedewerker kon de man worden overmeesterd en aan de politie worden overgedragen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk.

Groningen: man en vrouw mishandeld
Tijdens een woordenwisseling met een groep jongeren in de Bessemoerstraat in Groningen zijn dinsdagavond een 21-jarige man uit Groningen en zijn 17-jarige vriendin mishandeld. Beiden hebben al geruime tijd hinder van een groep jongeren die veelvuldig voor hun woning verblijven. De man ging dinsdagavond naar buiten om een gesprek aan te gaan met de groep. Nog voordat hij zijn verhaal kon doen werd hij door een lid van de groep geslagen en geschopt. Ook zijn vriendin die daarop naar buiten kwam werd zonder aanleiding geschopt en geslagen. Beide slachtoffers zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Ze liepen hoofd- en borstletsel op. De dader van de mishandeling is niet meer door de politie aangetroffen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man uit Groningen aangehouden in een woning aan de Radiumstraat in Groningen. De 20-jarige vriendin van de man had politieassistentie gevraagd na een ruzie met haar vriend. Na bemiddeling van de politie leken de gemoederen gesust en vervolgden de agenten hun weg. Ze bleven echter nog in de buurt van de woning van waaruit ze kort na hun vertrek hevig gegil hoorden komen. Bij een onderzoek troffen ze de vrouw en haar vriend vechtend in de woning aan. De man had de vrouw geslagen en bij de keel gegrepen. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: transport stilgezet
Een transport van een kraan is dinsdagmiddag door de politie stilgezet. De machine werd vervoerd door een trekker met oplegger, bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Marum. Bij controle door de politie bleek dat het transport 3.30 meter breed was en dat zowel provincie als gemeente Groningen geen ontheffing voor dit breedtetransport hadden verleend. Ook bleek dat de APK van de oplegger was verlopen. Het transport is daarop stilgezet. Tegen de chauffeur en het bedrijf waarvoor hij werkt is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldief aangehouden
In de Guldenstraat in Groningen heeft de politie dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapt bij het stelen van flesjes parfum bij een parfumerie in de Herestraat in Groningen. De man werd in de Guldenstraat overgedragen aan de politie en naar het bureau gebracht. Omdat de verdachte bijna dagelijks winkeldiefstallen pleegt is hij na overleg met de Officier van Justitie ingesloten. De man wordt voorgeleid.

Groningen: inbreker valt in slaap
De politie heeft dinsdagmorgen een 19-jarige Groninger aangehouden in een pand van de Rijksuniversiteit aan de Oude Boteringestraat in Groningen. De man werd door personeel slapend aangetroffen in een kantoorruimte. Hij bleek via een raam naar binnen te zijn geklommen. De man verklaarde een computer en stereoapparatuur te hebben willen stelen maar vanwege vermoeidheid in slaap te zijn gevallen. Hij weigerde het kantoor te verlaten waarop de politie werd ingeschakeld. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Uithuizen: mede AZC bewoner bedreigd met mes
Een 17-jarige AZC bewoner uit Uithuizen kreeg het dinsdagavond aan de stok met een 46-jarige medebewoner van het centrum toen deze hun voetbalspel verstoorde. De oudere man bedreigde de jongen met een mes die vervolgens de bewaking inschakelde. Deze droeg de man, die onder invloed verkeerde, over aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Musselkanaal: schuur in brand
Vermoedelijk door een kortsluiting bij het opladen van de accu van een brommobiel ontstond er dinsdagavond brand in een schuur achter een woning aan de Akade in Musselkanaal. De brandweer bluste de brand en de milieudienst werd gewaarschuwd in verband met asbestdeeltjes die vanaf het dak in de tuin waren terechtgekomen.

Aduard: aanrijding op Frieschestraatweg
Op de Frieschestraatweg bij Aduard reed dinsdagmiddag een 42-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Zuidhorn achter op een 31-jarige automobiliste uit Niekerk. De vrouw wisselde plotseling van rijstrook en de man uit Zuidhorn kon een kop-staart aanrijding niet meer voorkomen. De automobiliste is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht en haar auto is afgesleept. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Zuidhorn: autogordelcontrole
Dinsdagochtend en middag zijn in de plaatsen Boerakker, Opende, Sebaldeburen en Zuidhorn in totaal negentig automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Vier automobilisten verzuimden de gordel te dragen en kregen een boete van f 90.-.

Snelheidscontroles
Op vier verschillende plaatsen in de provincie werden dinsdag snelheidscontroles gehouden waar bij in totaal 106 bekeuringen werden uitgeschreven. Op de Euroweg in Leek werd van 213 voertuigen de snelheid gemeten. 19 overtraden de limiet van 50 km per uur en de snelste overtreder reed 75 km per uur. In Kiel Windeweer werd op de Kielsterachterweg de snelheidsmeter geplaatst. 2000 voertuigen reden voorbij waarvan er 48 sneller gingen dan 80 km per uur. Op de Semsstraat in Stadskanaal werden op de 50 km weg 200 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 22 te snel waarvan er één 24 km te snel. In dezelfde plaats werd op de Unikenstraat de snelheid gemeten van 109 voertuigen. Eén van de 17 overtreders reed 99 km per uur terwijl het maximum 50 km per uur is.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...