Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BASF neemt fabriek superabsorbers in Thailand in bedrijf

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BASF

BASF neemt nieuwe fabriek voor superabsorbers in Thailand in bedrijf

BASF heeft een nieuwe fabriek voor superabsorbers met een jaarlijkse capaciteit van 20 000 ton in Rayong, Thailand, in bedrijf genomen.

De officiële opening van de fabriek heeft plaats gevonden op 12 januari 2001 in het bijzijn van Stefan Marcinowski, lid van de Raad van Bestuur van BASF AG, Hermann Erath, ambassadeur van Duitsland in Thailand, Khun Staporn Kavitanon, Algemeen Secretaris van de Thaise Board Of Investment, en Khun Prapan Cholweerawong, President van Bezirks Rayong.

Superabsorbers behoren tot het sterkst groeiende segment in de chemie industrie. Om ook in de belangrijke toekomstmarkt Azië aanwezig te zijn en daar de uitstekende groeikansen te benutten, is de bouw van de fabriek in Rayong strategisch gezien een goede beslissing geweest die past in het concept van BASF. De bouw werd geïnitieerd door het vroegere Chemdal, een onderneming die BASF in 2000 heeft overgenomen. In de fabriek is de nieuwste stand van de techniek te zien. Hiermee is een directe belevering van de Aziatische markt uit regionale productie mogelijk. De hoge bezetting is al in 2001 door verkopen in Thailand en voor export in de overige Aziatische landen zeker gesteld.

Naast de fabriek in Rayong heeft BASF verdere capaciteiten voor het produceren van superabsorbers in Duitsland, Engeland en in de Verenigde Staten. In aanbouw is op dit moment een nieuwe fabriek in België. Het geplande Acrylsäurecomplex in Brazilië omvat onder andere een fabriek voor de productie van superabsorbers, die eind 2003 in bedrijf zal gaan. Daarmee is BASF de enige aanbieder die in Amerika, Europa en Azië over eigen productielocaties voor superabsorbers en over fabrieken voor de productie van acrylzuren, de belangrijkste grondstof, beschikt. BASF is wereldwijd marktleider op het gebied van superabsorbers en acrylzuren. Superabsorbers worden sinds het midden van de 80er jaren gebruikt voor hygiëneproducten zoals bijvoorbeeld luiers, omdat ze tot 25 keer hun eigen gewicht kunnen opnemen.Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie