Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen bij The Greenery in beeld

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Emmen bij The Greenery in beeld

Een stuurgroep van handelsondernemening Haluco en afzetorganisatie The Greenery geeft een positief advies om een nieuw logistiek centrum voor de export van groente en fruit in Emmen te vestigen. Het uiteindelijke besluit zal genomen worden door het management van beide bedrijven. Zo dicht mogelijk bij een autosnelweg is een belangrijke voorwaarde voor dit faciliterende bedrijf, Bedrijvenpark A37 komt hiervoor in aanmerking. Er is voor Emmen gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de afzetmarkt voor groente en fruit in Noord-Duitsland en Scandinanvië én omdat hier al een tuinbouwcentrum van betekenis is gevestigd.

Het bedrijf gaat zich met name richten op de logistieke verwerking van de groente- en fruitproducten uit de drie noordelijke provincies en uit de polders voor bepaalde exportproducten. The Greenery en Haluco exporteren groente en fruit over de hele wereld.Vanuit deze vestiging in Emmen zullen Jager-Holland (dochteronderneming van The Greenery, nu nog gevestigd in Nieuw-Amsterdam) en Haluco voornamelijk exporteren naar Scandinavië en Noord-Duitsland. De exportactiviteiten naar dit deel van Europa zullen door dit facilitaire bedrijf naar verwachting gaan toenemen.

Voor de vestiging van het nieuwe facilitaire bedrijf is een terrein nodig van tenminste 3 hectare. De effecten voor de werkgelegenheid zijn nog niet in beeld, ook is nog niet bekend wanneer de eerste vrachtwagen van het facilitaire bedrijf richting het noorden zal vertrekken. Het plan moet de komende maanden verder worden uitgewerkt en verfijnd.

De gemeente Emmen is bijzonder blij met de keuze van de beide grootste Nederlandse exporthandelsbedrijven in groente en fruit voor een vestiging in Emmen. Naast de werkgelegenheidseffecten rekent de gemeente erop dat dit een behoorlijke impuls kan betekenen voor de teelt van glasgroente en vollegrondsgroente in het gebied. Het schept vertrouwen voor de ontwikkeling van de nieuwe
glastuinbouw-uitbreidingslocatie Het Rundedal bij Klazienaveen en is een zeer welkome aanvulling op de reeds bestaande agrobusiness in de regio.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Marga Oosterveld tel. (0591) - 68 56 32.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie