Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sneeuwval bracht Driebergse bossen zware schade toe

Datum nieuwsfeit: 14-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Driebergen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Driebergen

Zware schade in Driebergse bossen door sneeuwval

Zaterdag 3 februari jl. is er voor Nederlandse begrippen een flinke laag sneeuw gevallen. Helaas was dit geen normale droge sneeuw, maar natte, relatief zware sneeuw. Dit heeft zware schade toegebracht aan de oude grove dennen in het Rijsenburgse bos, het Driebergse bos, het Mollebos, in de Heidetuin en op de Algemene Nieuwe begraafplaats aan de Traay.

Werkzaamheden

Als gevolg van het gewicht van de sneeuw zijn veel takken afgebroken. Deze zijn deels naar beneden gevallen. Een aantal takken is echter hoog boven in de bomen blijven hangen, omdat ze of niet helemaal afgebroken zijn, of in andere takken zijn blijven hangen. Dit levert gevaar op als deze situatie zich boven paden voordoet. Deze situaties worden zo snel mogelijk opgelost. Waar mogelijk is een hoogwerker ingezet, in enkele gevallen, bijvoorbeeld in de Heidetuin en op de algemene begraafplaats, moesten de takken door een klimmer verwijderd worden. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind deze week afgerond.

Oranje stippen

De afgelopen weken is geïnventariseerd waar gevaarlijke takken boven paden en fietspaden hingen. De bomen die gesnoeid moesten worden zijn van een oranje stip voorzien. Dit was om de ingehuurde mensen van de hoogwerker en de klimmer onnodig zoekwerk te besparen. De stippen zullen onder invloed van licht en regen na verloop van tijd verdwijnen. meer informatie:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie