Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CANAL+ wint rechtszaak rond fraude met smartcards

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CANAL+

Persbericht

Hilversum, 15 maart 2001

Canal+ wint rechtszaak rond fraude met smartcards

CANAL+ heeft in haar strijd tegen de handel in illegale smartcards een aanzienlijk succes geboekt, door het kort geding tegen satelliethandelaar XtraSat B.V. in Uden te winnen.

De President van de Rechtbank in 's Hertogenbosch vindt, dat dit bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan de verkoop en handel van illegale smartcards. Hieruit blijkt de aanpak van CANAL+ tegen deze malafide praktijken succesvol. CANAL+ had het kort geding samen met Irdeto Access aangespannen.

XtraSat B.V. moet met onmiddellijke ingang haar illegale praktijken staken, alle CANAL+ en CanalDigitaal uitingen uit haar bedrijf verwijderen, namen en adressen van leveranciers en afnemers van de illegale kaarten bekendmaken en het aantal verkochte illegale kaarten en haar nettowinsten opgeven.

Dit alles op straffe van een dwangsom van fl. 2000.- per dag, met een maximum van een fl. 500.000.- gulden. De illegale kaarten die op 21 december bij een inval in beslag zijn genomen moeten worden vernietigd.

Naast deze door de President gedane uitspraken, zal CANAL+ een aanzienlijke schadeclaim bij de firma XtraSat B.V. indienen.

CANAL+ heeft nog een aantal zaken tegen soortgelijke bedrijven in voorbereiding en met dit president van de rechtbank zullen ook andere bedrijven en hun afnemers en klanten worden aangepakt.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie