Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Flevoland

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 15-03-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-5373 7697

Fietskijkavond Almere
ALMERE De politie houdt vanavond (donderdag) tussen 19.00 en 21.00 uur een fietskijkavond op het hoofdkantoor aan de Baljuwstraat. Alle fietsen en bromfietsen die in de afgelopen periode zijn aangetroffen, staan uitgestald. Mocht u uw fiets kwijt zijn, kom dan kijken. Neem wel een kopie van uw aangifte mee! Als u onverhoopt niet kunt, donderdag 14 juni a.s. is er weer een fietskijkavond.

Aanrijding De Steiger
ALMERE Woensdagochtend heeft zich op De Steiger een aanrijding voorgedaan tussen een bromfiets en een auto. Een 21-jarige bromfietser reed over De Steiger en nam bij de T-splitsing de bocht naar rechts iets te ruim, waardoor hij op de linker weghelft terechtkwam. Hij zag een tegenligger aankomen, een 47-jarige automobiliste uit Bussum, remde en kwam vervolgens ten val. De bromfietser, die overigens geen helm droeg, gleed over het asfalt en kwam tegen de auto tot stilstand. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bedrijfsongeval
ZEEWOLDE Een 28-jarige heftruckchauffeur uit Nijkerk is woensdagmorgen bij een bedrijfsongeval aan de Handelsweg gewond geraakt. Zijn heftruck was waarschijnlijk door een storing van de inductielijn gelopen en reed met de achterkant tegen een 10 meter hoge stelling met dozen. Toen deze dozen omvielen, sprong hij van zijn heftruck om zichzelf in veiligheid te brengen. Hij is met gekneusde ribben en rugpijn overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Aanrijding tussen twee scooters
ALMERE Woensdagmiddag heeft zich op het Sturmeypad een aanrijding voorgedaan tussen twee scooters. Een 16-jarige Almeerder zag te laat dat zijn even oude plaatsgenoot remde en reed er achterop. De eerstgenoemde is met licht letsel voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Fietser rijdt voetgangertje aan
ALMERE Een nog onbekende jongen heeft woensdagochtend op de Oldewierde een 7-jarig Almeers meisje met zijn fiets aangereden. Het meisje liep op het voetpad, werd geraakt door de fietser en kwam met haar voet tussen de spaken terecht. De jongen ging er snel vandoor. Het meisje is voor nader onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kop-staartbotsing
ALMERE Een 46-jarige automobiliste uit Almere zag woensdagmiddag op de Stedendreef te laat dat haar voorganger, een 45-jarige automobilist uit Almere, remde. Ze kon niet meer op tijd stoppen en reed er achterop. De vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Brandende scooter
ZEEWOLDE Woensdagavond is bij een school aan de Naarderweg een bromfiets in brand gestoken. De school liep schade op. De politie heeft een 16-jarige jongen uit Zeewolde aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Grote weedplantage ontruimd
ALMERE Woensdagavond kwam op de Regionale Meldkamer van de politie de melding binnen dat er rookontwikkeling zou zijn bij een pand aan de Palmpolstraat. Toen de brandweer een raam forceerde om het pand te kunnen betreden, roken zij een sterke weedlucht. De condens bleek afkomstig te zijn van een vrij omvangrijke weedplantage. Naar schatting werden 2500 tot 3000 planten aangetroffen. De huurder van het pand heeft zich gemeld bij de politie en is voor nader verhoor ingesloten.

Rijden zonder rijbewijs
LELYSTAD De politie heeft woensdagavond op de Horst een 20-jarige automobilist aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De man had op de Wold een stopteken gekregen. Dit negeerde hij en sprong de auto uit. Agenten zetten een achtervolging in, konden de man aanhouden en, in verband met vluchtgevaar, geboeid overbrengen naar het politiebureau. De man is na verhoor weer heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

ZEEWOLDE Op de Gelderseweg is donderdagochtend een 20-jarige Zeewoldenaar aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd te zijn. Tegen hem zijn twee processen-verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslag genomen.

Mislukte overval benzinestation
LELYSTAD Een benzinestation aan de Waagstraat is woensdagavond de dupe geworden van een overval. Een nog onbekende man bedreigde de medewerker met iets dat leek op een vuurwapen en dwong hem geld af te geven. De medewerker dook weg en drukte op de alarmknop. De onbekende man koos snel het hazenpad, zonder wat mee te nemen.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Op de Hopweg in Rutten is woensdagnacht een 23-jarige man uit Balk aangehouden wegens het rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van bijna 0,8 (335 ug/l). Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 2 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde tegenover de politie de nodige rumbonen en kersenbonbons gegeten te hebben.

LELYSTAD De politie heeft woensdagnacht op de Zuigerplasdreef een 33-jarige Lelystedeling aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van ruim 1,0 (445 ug/l). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 4 uur.

Brand
URK Op de Rotholm heeft woensdagnacht een rokende pan met mosterdsaus veel rookoverlast veroorzaakt. De brandweer heeft de toegangsdeur van de beheerder moeten intrappen om de sleutel te kunnen bemachtigen. Hierdoor werd de 54-jarige Urker wakker en deed zelf de deur open. Hij had de pan op het vuur gezet en was vervolgens op de bank in slaap gevallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie