Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP Utrecht: Stank houdt Zuilen uit slaap

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

PERSBERICHT SP gemeenteraadsfractie Utrecht
Utrecht, 15 maart 2001.

SP: stank houdt Zuilen uit slaap

De gemeenteraadsfractie van de Socialistische Partij wil dat burgemeester en wethouders van Utrecht hard optreden tegen de veroorzaker van de stank- en stofoverlast, die vannacht veel inwoners van de wijk Zuilen uit hun slaap heeft gehouden. Omstreeks 01.30 uur werden mensen wakker van een ondraaglijke rotte eierenlucht, gecombineerd met het geluid van puinbrekers.

De SP heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels schriftelijke vragen gesteld. Juist omdat de klachten al jaren bestaan is de fractie van mening dat de koers van de handhaving om moet. Er zouden onaangekondigde nachtelijke inspecties moeten komen, omdat sommige bedrijven juist 's nachts hinderlijke aktiviteiten uitvoeren. Ook zou er een snuffelpaal geplaatst moeten worden tussen de bedrijven en de wijk Zuilen. Tenslotte wil de SP dat het college haar eerdere suggestie onderzoekt om de recyclingbedrijven op Lage Weide te overkappen.

Vragen SP:


1. Is er naar aanleiding van de melding onderzoek ingesteld? Zo ja:

Hoe snel? door wie? is vastgesteld welk bedrijf de overlast heeft veroorzaakt en wat de oorzaak was? is proces verbaal opgemaakt? Zo nee: waarom niet?


2. Is u bekend dat bij het recyclingbedrijf Theo Pouw BV bepaalde werkzaamheden, die stank- en geluidsoverlast kunnen veroorzaken, juist 's nachts uitgevoerd worden?


3. Worden er door de afd.milieuhandhaving van de gemeente en/of provincie periodiek 's nachts (onaangekondigde) controles uitgevoerd?

Zo nee: bent u met ons van mening dat er alle aanleiding is om hiermee te starten?


4. Bent u met de SP-fractie van mening dat het wenselijk is om tussen de recyclingbedrijven op Lage Weide en de wijk Zuilen een permanent meetpunt te plaatsen voor een aantal maatgevende emissies, zodat eenvoudiger is vast te stellen of bedrijven zich houden aan de vergunningvoorwaarden?


5. Zou de overkapping van de recyclingbedrijven op Lage Weide een eind kunnen maken aan de stank- en stofoverlast? Bent u bereid om een verkennend onderzoek naar deze optie uit te laten voeren?

Inlichtingen:

P.F.C. Jansen, (06) 51844755.

Top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie