Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef met oude lekdijk start eind juni

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Mededeling aan de pers

PROEF MET OUDE LEKDIJK START EIND JUNI

De proeven met de oude Lekdijk-West in Bergambacht gaan deze zomer van start. Dat is enkele maanden later dan verwacht, omdat de voorbereidingen meer tijd in beslag nemen. Naar verwachting kan Rijkswaterstaat eind juni beginnen met het testen van de dijk. Het hoogtepunt van de proeven ligt in de maand september. In deze periode zal de infiltratie het diepst zijn en wordt er bovendien extra gewicht op de dijk geplaatst om de belasting onder extreme omstandigheden te meten.

In Bergambacht doet zich de unieke gelegenheid voor om uit te zoeken hoe sterk de oude Lekdijk-West in werkelijkheid is. Daar is achter de bestaande .oude. dijk een nieuwe dijk aangelegd. Hierdoor kan de Dienst Weg- en Waterbouwkunde van Rijkswaterstaat in samenwerking met Delft Cluster experimenteren met de oude dijk, zonder dat daaraan risico.s zijn verbonden voor de omgeving.

Afgelopen februari is op de dijk de testmethodiek beproefd. Het doel hiervan was het simuleren van hoogwater door het verhogen van de waterdruk in het pleistocene zand. Eerst is de meetapparatuur getest en vervolgens de waterdruk in het pleistocene zand. Beide testen waren succesvol.

Meer informatie:

Karen de Boer, 015 251 85 24
Monica van Adrichem, 070 351 75 70

15 mrt 01 13:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie