Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Aantreffen vliegtuigbom

BREUKELEN Op woensdag 14 maart is op een terrein aan de Merwedeweg een vliegtuigbom aangetroffen.

Omstreeks 12.05 uur werd bij graafwerkzaamheden op een terrein aan de Merwedeweg, nabij de splitsing met de Westkanaaldijk, een vliegtuigbom aangetroffen. De graafwerkzaamheden vonden plaats i.v.m. de aanleg van een tunnel en de spoorverbreding.

Het industrieterrein werd voor inkomend verkeer afgesloten en tien bedrijven werden ontruimd. Daartoe moesten ongeveer 100 mensen hun werkplek verlaten. De treinen reden met last(beperkte snelheid). Op de A2 werd de maximumsnelheid van het verkeer verlaagd, wat werd aangegeven middels de matrixborden boven de weg. Dit omdat het verkeer wat de snelweg afwilde niet goed kon doorstromen. Dit werd veroorzaakt doordat de overwegbomen, door het langzame treinverkeer, lang waren gesloten. Ook heiwerkzaamheden in de buurt van de vindplaats werden stopgezet.

Door personeel van het Explosieven Opruimings Commando werd geconstateerd dat het een 500-ponder van Engelse origine betrof. Daar de bom niet direct gevaarlijk is, werd besloten hem op een later tijdstip te demonteren. Daartoe moet alles tot op een afstand van 150 meter worden ontruimd en mag tot een straal van 450 meter niemand zich op de straat bevinden.. De beperkende maatregelen werden omstreeks 15.00 uur opgeheven.

De bom zal op zondag 18 maart om 13.00 uur worden geruimd. Tot die tijd wordt de vindplaats bewaakt.In de loop van donderdag 15 maart zal in het gemeentehuis van Breukelen een persconferentie worden gehouden. Voor meer informatie hierover kunt u bellen met de Gemeentevoorlichter mevrouw P. van Dael: tel. 0346-260900.

Gewapende overval

MAARSSEN Op woensdag 14 maart is een winkel aan de Westkanaaldijk overvallen.

Omstreeks 19.00 uur kwam een man de winkel binnen en bedreigde de twee personeelsleden met een vuurwapen. De kassa moest worden geopend en de overvaller griste daar het geld uit. Tevens nam hij geld en telefoonkaarten uit een kluis weg. De waarde van de buit is vooralsnog onbekend.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Het onderzoek naar deze overval wordt voortgezet.

Auto in de brand

BREUKELEN Op woensdag 14 maart is een automobilist met zijn auto tegen een boom gereden, waarna de auto in de brand vloog.

Omstreeks 22.05 uur reed een 29-jarige man uit Nieuwegein over de Straatweg, komende uit de richting van Maarssen. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder liep bij de aanrijding geen letsel op. Toen hij de auto had verlaten, vatte de auto vlam. De brand werd door de brandweer geblust. De auto moest worden weggetakeld.

Bij het opnemen van de aanrijding bemerkten de politiemensen dat de bestuurder naar alcohol rook. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekent dat hij beduidend teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 685 ug/l. (1,70 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie