Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hogeschool Holland haalt EK studentenvoetbal naar Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOGESCHOOL HOLLAND

Hogeschool Holland haalt EK studentenvoetbal naar Amsterdam

15 maart 2001

Dit voorjaar organiseert Hogeschool Holland in samenwerking met de ESFA (European Student Football Association) het jaarlijks terugkerende officiële Europese Kampioenschap voetbal voor studenten in Amsterdam. Ruim 4.000 studenten uit 19 verschillende Europese landen zullen 14 weekends lang in Amsterdam verblijven om deel te nemen aan de voorrondes van dit kampioenschap, teneinde in oktober te kunnen strijden om de titel: 'het sterkste studentenelftal van Europa'.

Het is de derde keer dat de ESFA dit toernooi organiseert. De eerste editie vond plaats in Antwerpen, de tweede werd in Parijs gespeeld en dit jaar haalde Hogeschool Holland het toernooi naar Amsterdam. De gemeente Amsterdam sponsort de huur van de voetbalvelden, de KNVB levert de scheidsrechters en Hogeschool Holland vervult onder andere de rol van 'host'. Aan de hand van een door studenten van de Hogeschool opgestelde folder worden de gasten wegwijs gemaakt in het Amsterdamse leven en kunnen zij te weten komen wat er zoal te doen is. Daarnaast worden er studenten ingezet die informatie kunnen verstrekken. De Hogeschool wil niet alleen een goed toernooi neerzetten maar wil tevens dat de gasten naderhand terug kunnen kijken op een geslaagd verblijf.

Vanaf maart zullen 112 teams uit verschillende Europese landen zich gedurende 14 weekends lang met elkaar meten. Om de twee weken wordt er op zaterdag of op het veld van T.O.G. of op dat van Overamstel gevoetbald en op zondag wordt er gespeeld op de grasmat van St. Louis.
Welke 14 studentenelftallen zich uiteindelijk hebben geplaatst voor de finaleronde in oktober, zal na het laatste fluitsignaal, dat op zondag 3 juni zal klinken, bekend zijn.

Voor meer informatie:
Steven de Lange, student-coördinator EK voetbal 2001 voor studenten Tel: 020-495 11 78 / 06-263 189 28
e-mail: (EK2001@hsholland.nl)

15 mrt 01 13:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie