Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: district Sittard

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 15-03-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 15 maart 2001

District Sittard

Sittard; inbeslaggenomen
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag bij een onderzoek in een woning aan de Waldfeuchtstraat in Sittard ruim 20 kilo verdovende middelen / softdrugs (hashish) aangetroffen en inbeslaggenomen. De politie schat de straatwaarde van de aangetroffen partij softdrugs op ruim honderdduizend gulden. Daarnaast trof de politie in de woning ook geld aan. Totaal werd een geldbedrag van fl. 25.000,- inbeslaggenomen. De politie die informatie had gekregen dat in de woning verdovende middelen waren, ging die dinsdag dan ook over tot een onderzoek in de woning. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend te handelen in verdovende middelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sittard; broekendief
Personeel van een kledingwinkel aan de Steenweg in Sittard betrapte afgelopen woensdagmiddag een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bij diefstal van een vijftal broeken ter waarde van totaal bijna duizend gulden. De gewaarschuwde politie heeft de broeken inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte heeft de diefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen dagvaarding uitgereikt.

Sittard; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft afgelopen woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Utrecht. De politie zag de verdachte ter hoogte van Meersen in zijn auto op de autosnelweg A-2 rijden in de richting Sittard waarbij de kilometerteller van het politievoertuig snelheden aangaf varierend van 140 tot 160 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Stein; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Kinskystraat in Stein trof de politie bij de woning inderdaad een volledig ingerichte hennepkwekerij aan, echter terwijl de politie daar bezig was met de ontmanteling van de hennepkwekerij kreeg ze aanwijzingen dat er bij meerdere woonlocaties aan de Kinskystraat hennepkwekerijen waren ingericht. Daarop ging de politie over tot ontmanteling van alle hennepkwekerijen (13 hennepkwekerijen bij totaal zeven woningen) aan de Kinskystraat. Het ging daarbij om ondermeer totaal 1.225 hennepplanten, 82 assimilatielampen (groeilampen), 87 transformatoren, 14 afzuiginstallaties en 15 ventilatoren die allemaal inbeslaggenomen werden. Daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat in de meeste gevallen met de elektriciteit was geknoeid, waarop de politie ook Essent inschakelde. Tegen de bewoners van de zeven woningen maakt de politie proces verbaal op.

Amstenrade; verkeerscontroles De politie heeft afgelopen woensdagavond verkeerscontroles gehouden op de Oudestraat in Amstenrade. Totaal werden 7 automobilisten bekeurd voor geconstateerde overtredingen varierend van het niet dragen van de autogordels tot het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren. Daarnaast bekeurde de politie nog een vijftiental brom/snorfietsbestuurders ondermeer wegens een te hoog vermogen en de technische staat van de brom/snorfietsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie