Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud Accountant Adviseur

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Publicatie

15/03/2001
Accountant Adviseur, maart 2001

In dit nummer onder andere:

Wet Bescherming Persoonsgegevens
H. van der Wel
De nieuwe Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt hogere eisen aan de registratie van persoongegevens dan de oude WPR. Daar komt bij dat het de wens van het grote publiek is om op de hoogte te zijn van de verwerking van hun gegevens. In een stappenplan wordt in dit artikel uitgelegd hoe de implementatie van de WBP in uw organisatie het beste kan verlopen.

Bespiegeling over fraude en fraudebestrijding (2) J.A.M. van der Putten RA en prof.dr.mr. R.N.J. Kamerling RA Fraude wordt nog maar weinig aangemeld, ook niet door accountants. Dit stellen de auteurs, waarbij zij tevens aangeven dat het hier om koudwatervrees gaat. De accountant zou zijn professionele argwaan en zijn kritische beroepsinstelling hierbij meer kunnen inzetten.

Auditfile versnelt en vereenvoudigt fiscale controle T.A.M. Klarenbeek
De Belastingdienst heeft Auditfile ontwikkeld in ten lastenverlichting voor ondernemingen. De ondernemer maar ook de Belastingdienst ondervinden van deze digitale belastingcontrole aanmerkelijk voordeel.

Agrarische woning
Mr. J.G.M. van Mierlo
Voor veel agrarische bedrijven is geen rendabele toekomst meer. Dat betrekend dat het agrarische bedrijf voor alternatief gebruik vrijkomt. Onder andere interessant voor mensen die op zoek zijn naar in huis in het groen. Echter, aan dit alternatief gebruik vloeit juridische problematiek vooruit, bijvoorbeeld op het gebied van milieuwetgeving.

Pemba-risico onderschat!
T. Breitenfellner
Arbeidsongeschiktheid kost de ondernemer veel geld. Door geruime tijd vooruit te kijken, kan de ondernemer een risicospreiding maken en deze kosten in de hand houden.

Internet en e-commerce: nieuwe contacten, nieuwe (juridische) risico´s Aan elektronische post, de elektronische handel en het bouwen van een website zijn risico´s verbonden. Het via elektronische post gegeven advies kan bijvoorbeeld onjuist of onvolledig zijn. De elektronische handel kan verstoord worden door een ontbinding. Ook bij het bouwen van een site is het raadzaam een juridische checklist na te lopen.

Successen met het MKB Minderhedenconvenant
Drs. P.F.H. Nijhuis
In april 2000 ging het Minderhedenconvenant van start. Dit convenant behelst de mogelijk voor MKB-ers om een vacature gratis aan te melden. Arbeidsvoorziening biedt de garantie dat zij geschikte kandidaten zullen aandragen. Het convenant is, met ruim 20.000 aangemelde vacatures, inmiddels een succes.

Reageren op dit bericht : Email - Redactie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie