Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schoolsponsoring voor jongeren geen probleem

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CODENAME FUTURE

P E R S B E R I C H T

SCHOOLSPONSORING VOOR JONGEREN GEEN PROBLEEM

Den Haag, 15 maart 2001

Jongeren hebben weinig bezwaar tegen sponsoring van hun school door het bedrijfsleven. Dat bleek vanmiddag in een debat tussen scholieren en CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer op het Segbroekcollege in Den Haag. Met Unilever als sponsor kun je de kantineprijzen verlagen en met Allwave krijg je dan eindelijk goede geluidsapparatuur op het centrale schoolpodium, stelden leerlingen van de Haagse school en van het Kandinsky College uit Molenhoek. "Reclame is eerder een probleem voor onze leraren, dan voor ons". De CDA-voorman was het nadrukkelijk met de scholieren oneens.

"Onderwijs is in de basis een overheidstaak" aldus De Hoop Scheffer. "Sponsoring werkt de kans op verschillen tussen scholen in de hand en dat is niet aanvaardbaar." De Hoop Scheffer zag wel ruimte voor een grotere eigen bijdrage het gaat om "luxe extraatjes". Computers rekent hij daar niet onder.

De mening van de leerlingen wordt gestaafd door voorlopige uitslagen van de Nederlandse Jongerenpeiling 2001 onder scholieren in het voortgezet onderwijs. Bijna 60% heeft geen bezwaar tegen reclame in de les. De finale resultaten van deze peiling 2001 worden op 27 maart bekend gemaakt.

Met de Nederlandse Jongerenpeiling onderzoekt de organisatie Codename Future ieder jaar de mening van scholieren tussen de 12 en 18 jaar over actuele kwesties. Codename Future - dat zich inzet voor onderwijsvernieuwing - organiseert in de aanloop naar de presentatie van de editie 2001 een serie politieke ontmoetingen. De fractievoorzitters van de vijf grote politieke partijen debatteren dezer dagen op scholen in de Haagse regio met kritische onderwijsconsumenten.

Gisteren was Paul Rosenmöller van GroenLinks al op het Haagse Hofstad College. Volgende week volgen de andere politieke voormannen. Hans Dijkstal (VVD) is op 21 maart op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest, Ad Melkert (PvdA) op 22 maart op het Stedelijk College Zoetermeer, en Thom de Graaf (D66) op 23 maart op het Haagse Overbosch College.

Contactpersonen
Voor meer informatie over de debatten en over de Jongerenpeiling kunt u contact opnemen met Codename Future, tel. 070 - 3604134 en vragen naar Marcel Ham (gsm 06 21824934) of Rolf Wijnstra (06 51114546). .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie