Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie gevraagd om concurrentiekracht Europa te verbeteren

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actie gevraagd om concurrentiekracht Europa te verbeteren

15 Maart jongstleden heeft de UNICE, de Europese werkgeversorganisatie, een rapport uitgebracht waarin de nadruk wordt gelegd op het belang van innovatie en ondernemerschap voor de concurrentiekracht van Europa in de nieuwe economie.

Het rapport getiteld 'The reNEWed Economy; Business for a dynamic Europe' geeft aan dat de nieuwe economie unieke mogelijkheden biedt aan Europa om de levensstandaarden te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en de groei te versnellen.

Uit onderzoek blijkt dat binnen de Europese Unie 6,1 % van het Bruto Nationaal Product wordt uitgegeven aan ICT, in vergelijking tot 8,6% in de Verenigde Staten. Ondernemersschap is de sleutel tot groei. De bedrijfsomgeving in de Europese Unie is niet zo steunend voor de ontwikkeling van nieuwe ondernemingen dan in de VS. De economie in de EU lijdt onder een gebrek aan durfkapitaal. Het durfkapitaal in Europa is gelijk aan slechts 15% van het niveau in de VS. Dit vormt een nadeel voor Europese bedrijven ten opzichte van hun Amerikaanse concurrenten. De last van regulatie en belasting blijft een groot obstakel voor de groei van nieuwe bedrijven in veel Europese landen. Belasting over arbeid is in de EU significant hoger dan in de VS, met terughoudendheid in de werkgelegenheid als gevolg.

Het rapport concludeert dat wanneer Europa een concurrerende, dynamische en op kennis gebaseerde economie wil zijn, het een sterkere ondernemingsgeest, een meer concurrerende omgeving, een wereldklasse kennisinfrastructuur en een maatschappij die meer open staat voor veranderingen moet beschikken over. Veel van deze onderwerpen komen op tafel tijdens de Eurotopconferentie in Stockholm van deze maand.

Het rapport van de UNICE is te vinden op: www.unice.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie