Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne Dierenbescherming inzake bio-industrie

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dierenbescherming

Grootschalige campagne 'Wie zijn er in dit land nu eigenlijk gek geworden?'

14/03/01
'Wie zijn er in dit land nu eigenlijk gek geworden?' Onder dat motto start de Dierenbescherming op 15 maart een grootschalige campagne. Varkenspest, dioxine-kippen en dan weer BSE en mond- en klauwzeer in Europa. Gigantische aantallen dieren worden vernietigd alsof het rotte tomaten zijn. De Dierenbescherming pikt het niet langer en roept om een radicale koerswijziging. De bio-industrie is verleden tijd en moet plaats maken voor de biologische veehouderij.

Het roer moet radicaal om en daartoe neemt de Dierenbescherming het initiatief. Dat initiatief start 15 maart. In paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen wordt de consument opgeroepen verantwoordelijkheid te nemen door te kiezen voor biologisch vlees. Daarnaast kan het publiek zich uiten op de website van de Dierenbescherming (www.dierenbescherming.nl). Daar worden medestanders uitgenodigd tomaten te gooien naar de Europese Ministerraad om het ten onrechte vernietigen van 1,2 miljoen runderen te voorkomen.
De Dierenbescherming heeft ook een vijf-stappenplan voor overheid en bedrijfsleven om de biologische veehouderij te stimuleren:

1. Compensatie voor boeren die willen omschakelen op de biologische veehouderij.
2. Een lager BTW-tarief voor biologische producten. 3. De supermarkten garanderen biologische veehouders afzet van hun producten op langere termijn.
4. Het betrokken bedrijfsleven werkt zelf ook actief aan een duurzame veehouderij.
5. De overheid geeft zelf het goede voorbeeld met biologische catering op departementen.

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa moet het anders en beter. De Dierenbescherming neemt het initiatief om in samenwerking met dierenbeschermingsorganisaties in andere Europese landen campagne te voeren. Eén Europees geluid maakt sterk.

Bekijk ook de speciale BSE-site

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie