Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: kansen voor de inwendige geneeskunde

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Kansen voor de inwendige geneeskunde
Datum donderdag 15-03-2001
Tijd 14:30 uur

Door prof. dr. M.M. Levi

Prof. dr. M.M. Levi, hoogleraar Inwendige geneeskunde: Kansen voor de inwendige geneeskunde.

Wat zijn de relatieve en absolute kansen om ziek te worden of om van een ziekte te genezen? Levi gaat in op welke wijze moderne medische behandelingen invloed hierop kunnen hebben en hoe wetenschappelijke kennis, opgedaan in groepen van patiënten, op een individuele patiënt van toepassing kan zijn. De revolutionaire ontwikkeling van de moleculaire genetica kan hierbij een belangrijke rol spelen, als we in de komende jaren de vertaalslag van de moleculair-biologische kennis naar de praktische geneeskunde kunnen maken. Waarom biedt de moleculaire genetica deze kansen nu juist aan de inwendige geneeskunde? De inwendige geneeskunde is bij uitstek het vak dat zich bezighoudt met het al dan niet goed functioneren van organen en inwendige processen, met regulatie en manipulatie van orgaanfuncties en met interventie in diverse interne mechanismen als metabolisme, immuunrespons of bloedstolling. Juist om die reden lijken de mogelijkheden van de moleculaire geneeskunde enorm veelbelovend voor de verdere ontwikkeling van de inwendige geneeskunde. Levi zal ook ingaan op de gevolgen van deze moderne geneeskunde voor de patiënt, voor de student en voor de arts die in opleiding is tot specialist.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie