Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord bereikt over CAO Rotterdamse ambtenaren

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Akkoord bereikt over CAO Rotterdamse ambtenaren

De gemeente Rotterdam en de vakbonden hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor het gemeentelijk personeel. De lokale CAO geldt voor de periode van 1 oktober 2000 tot 1 februari 2002.

De CAO voor de ongeveer 18.000 Rotterdamse ambtenaren sluit aan op de landelijke CAO, waarover de bonden en de gemeentelijke werkgevers (verenigd in de VNG) eind vorig jaar overeenstemming hebben bereikt. In die landelijke CAO is onder meer afgesproken de lonen in 16 maanden tijd te verhogen met 5,55 procent. Verder is vastgelegd dat gemeenten beperkte mogelijkheden krijgen om voor bepaalde medewerkers een langere werkweek in te voeren, en dat medewerkers meer moge-lijkheden krijgen voor loopbaanontwikkeling.

In de Rotterdamse overeenkomst zijn vrijwel alle onderdelen van de landelijke CAO opgenomen. Daarbovenop is een aantal afspraken gemaakt die specifiek gaan gelden voor de gemeente Rotterdam. Zo wordt de vergoedingsregeling voor reiskosten woon-werkverkeer verbeterd voor ambtenaren die met het openbaar vervoer reizen. Verder wordt de vergoeding voor bezwarende arbeidsomstandigheden (inconveniënten) met 50 procent verhoogd, en krijgen medewerkers van 60 jaar en ouder die geen gebruik maken van een andere seniorenregeling meer mogelijkheden om hun dagelijkse werktijd te verminderen.

De raadscommissie P&O bespreekt het onderhandelaarsakkoord tijdens de ver-gadering van donderdag 15 maart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie