Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klein Dalenstraat in Herent tijdelijk afgesloten

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

Datum 07/03/01

Klein Dalenstraat (Herent) tijdelijk afgesloten

De NMBS vernieuwt haar spoorwegennet om u een vlotter treinverkeer aan te bieden. De werken op de lijn Brussel-Leuven kaderen in deze moderniseringsplannen.

Op 15 maart 2001 starten de riolering- en wegenwerken in de Klein Dalenstraat. De doorgang onder de sporen zal hiervoor voor enkele maanden worden afgesloten. Voor de bewoners van de straat is een alternatieve toegang voorzien langs de Verbrandstraat (via de parking van Auxilmat). De bereikbaarheid zal dus te allen tijde verzekerd zijn. De onderdoorgang aan de Klein Dalenstraat werd eind november 2000 opengesteld voor voetgangers en fietsers. Op vraag van de gemeente kunnen vanaf 19 februari ook auto's via de tunnel.

Indien er te weinig parkeergelegenheid in de Klein Dalenstraat beschikbaar is, kunnen de omwonenden gebruik maken van de parking van Auxilmat.

De rioleringswerken staan als eerste op het programma. De uitvoering hiervan verloopt in fases, waardoor de hinder tot een minimum wordt beperkt. De werken zullen anderhalve tot twee maanden in beslag nemen. Het voetpad blijft gedurende deze werken over de volledige straat behouden.

Na de plaatsing van de collectoren start de aanleg van de nieuwe weg. Ook deze wegenwerken verlopen in stappen tijdens eenzelfde periode.

De werkzaamheden in de Klein Dalenstraat zouden dus voor het bouwvakantie achter de rug moeten zijn.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie