Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Wage Bargaining and Spillovers

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Maastricht
Wetenschapsagenda maart 2001

Promotie dhr. E. Erdil
in de Faculteit der Economische Wetenschappen & Bedrijfskunde. Wage Bargaining and Spillovers
Promotor: Prof.dr. Ch. de Neubourg.
Donderdag 15 maart, 14.00 uur

De belangrijkste motivatie voor dit onderzoek is de wens om een verklaring te geven van de institutionele mechanismen in het loonbepalingsproces aan de hand van twee specifieke voorbeelden: Nederland en Turkije. In het eerste deel van dit proefschrift worden de structuur en de kenmerken van de arbeidsmarkten in deze twee landen geëvalueerd binnen een historische context. In dit proefschrift worden twee modellen voor looninflatie aangedragen: een algemeen onderhandelingsmodel en het loonleiderschapsmodel. Als onderzoek naar looninflatie voert het verscheidene tests uit voor zowel het onderhandelings- als het loonleiderschapsmodel voor de Nederlandse en Turkse industrie. Hoewel er enig bewijs is gevonden voor de relevantie van het eerste model, is dit model op zichzelf niet in staat de dynamiek van loonaanpassingen te verklaren. Het loonleiderschapsmodel functioneert voor beide landen beter en institutionele kanalen van loontransmissie blijven doelmatig.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2671/3084/2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 2127 5612. Mailto:pers@voorlichting.unimaas.nl.
De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie