Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud uitzending Telescoop Teleac/NOT Radio 5

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 15 maart 2001
21.02 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ Interactieve televisie

Over interactieve televisie wordt al jarenlang gepraat, maar er is nog weinig van de grond gekomen. Wat is de actuele stand van zaken? In TeleScoop vertelt Hans Bakhuizen van de NOS over nieuwe technieken waarmee de televisiekijker vanuit zijn luie stoel extra informatie over zijn favoriete programma's kan opvragen. Tot op heden kon dat alleen via teletekst, maar straks krijgt de kijker toegang tot veel meer informatie, die zelfs uit videobeelden kan bestaan. Een eerste proef met het televisiespel Zo Vader Zo Zoon is veelbelovend.

+ Gezichtsherkenning met behulp van de computer

Een computersysteem dat menselijke gezichtsuitdrukkingen op foto's kan herkennen. Een team van Delftse onderzoekers werkt aan dit systeem, waarmee nu al 30 verschillende
gelaatsuitdrukkingen zijn te onderscheiden, zoals een glimlach en opgetrokken wenkbrauwen. Het systeem is bedoeld voor medici en gedragsonderzoekers. Zo kan een psycholoog bijvoorbeeld een reeks foto's van mensen invoeren in het systeem en automatisch laten analyseren. Onderzoekster Maja Pantic van de afdeling mediamatica van de TU Delft geeft in TeleScoop uitleg.

+ Vrijwilligers (1): Landelijke Radio Vlooienmarkt

In de maand maart besteedt Teleac/NOT in samenwerking met de RVU veel aandacht aan vrijwilligers. Ook binnen de aandachtsgebieden van TeleScoop zijn vrijwilligers actief, variërend van mensen die belangeloos pc's repareren tot mensen die bij de lokale omroep werken. Deze week: de radiozendamateurs. Vele tientallen vrijwilligers verzetten veel werk om de jaarlijkse vlooienmarkt van de grond te tillen, één van de oudste onderdelenmarkten van ons land.

+ Verder in de uitzending

Uiteraard ook in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie