Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nog weinig vooruitgang bij cao-onderhandelingen Akzo Nobel

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en Energie is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

15-03-2001

Nog weinig vooruitgang bij cao-onderhandelingen Akzo Nobel

De tweede onderhandelingsdag over een nieuwe cao bij Akzo Nobel is gisteravond laat geëindigd zonder uitzicht op een doorbraak. De onderhandelingen verlopen moeizaam; de verschillen blijken nog altijd erg groot. Over twee weken gaan de onderhandelingen verder.

Positief is dat er nog steeds wordt gepraat. Minder positief is dat Akzo Nobel vooralsnog hardnekkig vasthoudt aan cao-voorstellen die voor CNV Chemie en energie moeilijk te verteren zijn: het invoeren van een individuele prestatiebeloning, het afschaffen van de huidige winstdelingsregeling en het afschaffen van de 36-urige werkweek.

Ook minder positief is dat veel cao-voorstellen van de bonden zonder meer naar de prullenbak worden verwezen. Kortom, CNV Chemie en energie houdt rekening met een moeizaam vervolg van de cao-onderhandelingen.

De onderhandelingen over de cao van Akzo Nobel, die van toepassing is op zo'n 14.000 werknemers, gaan op woensdag 28 maart verder.

Houten, 15 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Peter Hendrix, cao-onderhandelaar
030-6348338
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie