Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe hoogleraar Abdominale Chirugie aan de KUN

Datum nieuwsfeit: 15-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 15 maart 2001

Afdeling Communicatie

Homepage Persberichten/benoemingsberichten

Voorzieningen
Staven van het CvB
Diensten en bedrijven
met o.a.:
Dienst Communicatie en Marketing
Overige

DR. R.P. BLEICHRODT BENOEMD TOT HOOGLERAAR ABDOMINALE CHIRURGIE AAN DE KU NIJMEGEN

Dr. R.P. Bleichrodt is benoemd tot hoogleraar Abdominale Chirugie bij het UMC St. Radboud, Faculteit der Medische Wetenschappen.

Robert Paul Bleichrodt (Amstelveen, 1952) studeerde Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1978 rondde hij deze opleiding af. Daarna volgde hij tot 1984 een opleiding algemene heelkunde en een opleiding tot algemeen chirurg. Hij promoveerde in 1987 Op het onderwerp: Diagnostiek van letsels van het laterale enkelbandapparaat. Vanaf 1984 tot 1992 was hij verbonden als staflid aan de afdeling Heelkunde van het Academisch Ziekenhuis Groningen, voor de gastro-intestinale chirurgie en de levertransplantaties. Daarna was hij gedurende vier jaar werkzaam in het Twenteborg Ziekenhuis Almelo onder meer als opleider in de Heelkunde. Vanaf 1996 was hij staflid bij de afdeling Heelkunde van het Academisch Ziekenhuis, Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn huidige wetenschappelijke onderzoek spitst zich toe op de pathofysiologie van de buikholte bij infectie en carcinosis peritonei en complicaties van gastro-intestinale chirurgie waaronder buikwanddefecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie