Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ilona Jankovits voorleeskampioen van Houten

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Digitale Gemeente Houten

Ilona Jankovits voorleeskampioen van Houten!!!

vrijdag 16 maart 2001 - Bron: Openbare Bibliotheek Houten

Op woensdag 14 maart organiseerde de Openbare Bibliotheek Houten de Regionale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van 12 basisscholen uit Houten en wijde omgeving traden voor het voetlicht. Ze lazen een fragment voor uit een kinderboek.

De kinderen waren afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus.
Samen met de 120 aanwezige fans (medeleerlingen, ouders en leerkrachten) luisterde de jury naar 12 goed gekozen fragmenten.

De jury, bestaande uit Josee Goes (stichting Kunstenmaker), Fenna Dunning (boekhandel Wijs) en Jan Westra (burgemeester van Houten) had de zware taak een winnaar aan te wijzen uit deze 12 lezende scholieren.
De jury lette o.a. op verstaandbaarheid, contact met het publiek, stemgebruik (zonder stemmetjes te maken) en tekstbegrip.

De eerste prijs was voor Ilona Jankovits van basisschool Klavertje Vier uit Houten. Zij las uit de bundel Ondraaglijk van Paul Jennings het korte verhaal Eet smakelijk. Hierin besluit een dochter haar vader tijdens een belangrijk etentje te pesten door vreselijk eetgedrag.

De jury vond dat Ilona een zeer goede uitstraling had, zeer goed gebruik maakte van haar stem en de spanning goed opbouwde. Ilonas prijs naast de boekenbon bestaat uit deelname aan de Provinciale Voorleesronde op woensdag 28 maart a.s. in De Speeldoos in Baarn.

De tweede prijs was voor Lilian van Kats van de Gerardus Majellaschool uit Lopik. Zij las een fragment voor uit Matilda van Roald Dahl.

De derde prijs ging naar Babette Galjart van t Schoolhuys uit Houten. Haar verhaal uit de bundel Meester Jaap gaat nooit verloren van Jacques Vriens over meester Jaap die niet merkt dat zijn gulp open staat, liet alle aanwezigen schateren.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie