Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Storing houdt Startpagina.nl uren onbereikbaar

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Storing Startpagina: populairste portaal uren onbereikbaar

Hoofddorp, 16 maart 2001 - Startpagina heeft sinds afgelopen donderdagavond met een ernstig capaciteitsprobleem te kampen gehad. Daardoor hebben miljoenen gebruikers ervaren dat www.startpagina.nl slecht of niet bereikbaar was. Hosting provider Xs4all en Startpagina hebben samengewerkt aan de oplossing van het probleem. Sinds vrijdag 16 uur lijkt het populairste portaal van Nederland weer goed bereikbaar.

Startpagina breekt wekelijks records als het gaat om bezoekersaantallen. Daarom werd juist deze week het aantal Startpagina-servers bij Xs4all verdubbeld tot acht. De storing kwam op het moment van deze uitbreidingswerkzaamheden in combinatie met een nieuwe gebruikspiek van 1,42 miljoen bezoeken per dag aan de openingspagina.

Xs4all en Startpagina voeren de uitbreidingswerkzaamheden nu in versneld tempo door en verwachten dat het probleem daarmee verholpen zal zijn. Toekomstige problemen wil Startpagina voorkomen door de groeiprognoses van het bezoek naar boven bij te stellen.

Meer informatie:

Bert Wiggers
Directeur Startpagina
T: (0622) 48 63 97

Of:

Sjoera Nas
Woordvoerder XS4ALL
T: (0655) 12 23 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie