Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stand van zaken mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Stand van zaken mond- en klauwzeer

16 maart 2001 -
De Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees heeft 51 bedrijven klinisch onderzocht. Dit betrof bedrijven die na 24 januari MKZ- gevoelige dieren hebben geïmporteerd vanuit Frankrijk. Bij deze controle zijn geen klinische verschijnselen aangetroffen. Tevens wordt serologisch (bloed) onderzoek bij deze dieren uitgevoerd. De uitslag van het serologisch onderzoek wordt in de loop van volgende week verwacht.

4 van de 51 bedrijven zijn geruimd. Het betrof hier schapen- geiten- en gemengde bedrijven. In totaal zijn 941 schapen, 125 geiten en 117 runderen, 17 herten, 13 lama´s, 11 dromedarissen, en 1 muntyak geruimd. Ook deze dieren worden serologisch onderzocht. De uitslag van deze testen wordt ook in de loop van volgende week verwacht.

Afhankelijk van de uitkomst van de tweede klinische controle wordt besloten of het vervoersverbod eventueel kan worden versoepeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie