Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezochte witte bestelauto boven water

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 16 maart 2001 Wijker-onderzoek

Gezochte witte bestelauto boven water

Op basis van onderzoek is het rechercheteam dat zich bezig houdt met de zaak Wijker op het spoor gekomen van de gezochte witte bestelauto. Deze auto is waarschijnlijk gebruikt bij de inbraak in restaurant 't Woud in Bergen Het betreft een witte Ford Courier. De auto is donderdagmiddag uit het Noordhollands Kanaal nabij Akersloot gehaald. In samenwerking met Rijkswaterstaat is de auto getraceerd De auto wordt nu door de technische recherche onderzocht.

In de nacht van 30 april op 1 mei 2000 betrapte W. Wijker inbrekers in zijn woning boven zijn restaurant 't Woud in Bergen. Daarbij werd geschoten. Korte tijd later overleed Wijker aan zijn verwondingen. Het rechercheteam is vanaf het begin op zoek geweest naar een witte bestelauto. Uit getuigenverklaringen bleek dat een witte bestelauto was gesignaleerd bij het stelen van de vermoedelijke vluchtauto in Heiloo. Deze vluchtauto werd de volgende dag in Egmond in brand gestoken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie