Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: effecten van het COCP-programma

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Nauwelijks sprekend veel te zeggen. Een studie naar de effecten van het COCP-programma

Datum vrijdag 16-03-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. M.J.M. Heim

Promotor mw. prof. dr. A.E. Baker

Voor kinderen die niet kunnen praten als gevolg van een motorische handicap is het heel moeilijk om in alledaagse situaties met anderen te communiceren. Als volwassenen hen leren hoe ze de communicatie via niet-gesproken vormen kunnen stimuleren, blijken deze kinderen meer te gaan communiceren en ook meer initiatief te gaan nemen in de communicatie. Dit is een van de resultaten van het onderzoek van Heim naar de effecten van het door haar ontwikkelde programma Communicatieve Ontwikkeling van niet-sprekende kinderen en hun Communicatie Partners (COCP). Het vernieuwende van het COCP-programma is dat ouders en andere volwassenen die belangrijk zijn in het leven van het kind aan de hand van video-opnames instructie en begeleiding krijgen over manieren om de communicatie bij het kind te stimuleren. Deze vorm van begeleiding leidt tot een soepeler verloop van de communicatie met niet-sprekende kinderen en een grotere inbreng van deze kinderen. Een goed verlopende communicatie blijkt bovendien een duidelijk positieve invloed te hebben op de ontwikkeling van de taalvaardigheid van deze kinderen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie