Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bisschop Van Luijn speelt Open Kaart met jongeren

Datum nieuwsfeit: 16-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

Bisschop Van Luijn speelt open kaart met jongeren

Datum: 16 + 18 maart 2001

Bisschop Van Luijn speelt Open Kaart met jongeren: Solidariteit en soberheid om kloof met armoede te overbruggen.

"Ik ben sterk getroffen door de diepe kloof tussen de materiële welvaart van West-Europa en de ellende van zoveel mensen in het oosten en het zuiden van de wereld." Aldus bisschop Van Luijn van Rotterdam. Als salesiaan van Don Bosco en nationaal voorzitter van de vredesbeweging Pax Christi spreekt hij uit ervaring. Op zijn reizen naar Oost-Timor, de republieken van de voormalige Sovjet-Unie en de bezette Palestijnse gebieden wordt hij gegrepen door de armoede.

In KRO De Wandeling praat Lucette Verboven met bisschop Van Luijn en twee jongeren uit zijn bisdom over de thema's solidariteit, soberheid en spiritualiteit. Thema's die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en met het leven in 'het rijke Nederland'. De bisschop speelt het Open Kaartspel met de jongeren en zo ontstaat er een indringend gesprek over onze Westerse levenswijze. "Als het pure consumeren ons leven gaat beheersen blokkeert het de relaties die nodig zijn voor persoonlijke groei: die met God en met onze medemensen."

Derde aflevering in samenwerking met de Vastenaktie. Iedere maartse vrijdag staat KRO De Wandeling stil bij de thema's van deze vastenmaand. Basis voor de gesprekken zijn 36 levens- en gewetensvragen in het Open Kaartspel. Aan de hand van de kaarten praten de gasten over hun drijfveren en inspiratie in hun leven.

KRO De Wandeling, vrijdag 16 maart 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op zondagmorgen 18 maart 09.30 uur)

KRO

Postbus 23000

12020 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie